Sejak kecik sampai la beranak 2 ni baru terhegeh hegeh
nak belajar cecara nak buat popia.
Kalau kat kampung dulu, jenuhla kalau nak buat popi
sebab mana ada kulit popia yang ready made
siap guna mesin yang pulas ngan tangan lagi
semata mata nak buat kulit popia ni
sebab tu le popia tak glamour dalam familly
hahaha....
Aku ambik sikit je, sebab takut tak pandai nak gulung
carrot tu tak banyak aku letak, sebab hubby dah korbankan tuk masak maggi
Aku memang dok simpan carrot untuk buat popia ni
Bila tiba masa aku nak buat tu, aku tengok
dalam fridge dah tinggal ciput je
tangan aku ni keras mcm batu kot
so, popia jadi tak cantik
Sos tu aku suka cicah ngan sos cili cap tupai
sebab rasanya yang pedas pedas gitew..
Bagi Amirul, balut le mcm mana pun
yang pasti popia tu habis di makannya
Aku malu tahap gaban le..
Sebab first time buat, pas tu balut suka suki je
Ko merayu le cam na pun
mahap le, ibu tak mo bagi kat dorang
sebab malu tahap gaban
risau takut tak sedap.
Note:- kalau nak bagi kat org kena yang cantik dan sedap.
x pe x kemas pon janji sedap & kenyang kan.. ada gak plan dlu nk wat last2 beli yg siap dh blk grg jek hehhee
ReplyDeleteX pa yg cuba buat..aku x pernah buat ag popia nie..lm2 nnt hg terror la..
ReplyDeleteBetui tue..kalau nk bg sesuatu kt owg kena bg benda yg elok @ yg plg kita sayang..
perghh presentation cam Masterchef jek..hahahaha tempias kot..
ReplyDeletelama aku x wat popia..suka cicah ngan sambal cili homemade hehehe