Saturday, July 20, 2013

Aku Yang Dulu Bukanlah sekarang


Asal aku ada kat rumah je, Amirul mesti mintak phone nak tengok youtube
on je youtube dia lepak kat dalam bilik dendiam.
tak main pun ngan Aleesya...


berkali kali dia dok dengar lagu " Aku yang dulu bukanlah sekarang"
mula dengar tu tak de la best mana..
aku agak ni lagu kanak kanak ..

Then, Amirul pulak selalu dok nyanyi.. "Duluku di tendang sekarang ku disayang"
ish..kenapa la lirik lagu tu sedemikian rupa.
 last aku sendiri yang dok dengar lagu ni.


best jugak.. lirik nya tu kalau di amati... rasa mcm sedih la pulak..

kalau kat area umah aku, bebudak ramai la dok on lagu ni kat phone dorang..
then tadi kat Mutiara FM pun disiarkan juga..


Note: Lagu ni menggambarkan sebahagian kehidupan kanak kanak di Indonesia.

Petua kecantikan wanita di seluruh dunia


 
Apabila bercakap tentang rutin kecantikan, memang semua wanita mempunyai petua masing – masing. Pada anda yang suka menjelajah dunia, jangan lepaskan peluang anda mempelajari rahsia-rahsia kecantikan dari negara orang.

Nak tahu petua kecantikan wanita dari negara luar?

Chile

Wanita Chile menggunakan ekstrak anggur untuk kecantikan wajah
mereka. Apa yang mereka lakukan sangat mudah, cuma campurkan anggur merah yang telah dilenyek bersama 2 sudu tepung gandum dan lumurkan di muka selama 10 minit sebelum membilas muka dengan air. Anggur merah mengandungi anti –oksidan yang tinggi akan membuatkan kulit mereka lebih segar dan bercahaya.

Mesir 
 

Wanita di Mesir menggunakan khasiat daripada susu untuk kulit putih dan licin. Seminggu 3 kali, wanita Mesir akan mencampurkan 2 cawan susu tepung bersama air di dalam tab mandi dan akan berendam selama 30 minit – 1 jam. Di fahamkan juga, petua ini adalah petua rahsia kecantikan Permaisuri Cleopatra pada zaman dahulu.

Greece

Minyak zaitun sememangnya popular di negara-negara Mediterranean. Wanita di Greece menggunakan sepenuhnya khasiat minyak Zaitun terutamanya dalam masakan. Masyarakat di Greece amat menyukai hidangan yang berunsurkan ikan, sayuran dan buahan segar. Campuran minyak zaitun bersama hidangan membuatkan makanan bukan sahaja berkhasiat malah bertambah lazat.

Itali

Wanita di Itali juga menggemari penggunaan minyak zaitun . Minyak zaitun yang dicampurkan bersama yogurt segar di gunakan oleh mereka untuk menyihatkan rambut. Campuran itu membuatkan rambut mereka lebih sihat dan bercahaya.

Jepun

Sememangnya rakyat di Jepun sangat popular dengan hidangan mentah iaitu Sushi. Wanita Jepun sangat menggemari penggunaan rumpai laut bukan untuk hidangan sushi tetapi untuk mask rambut! Apa yang mereka lakukan, mereka merebus rumpai laut dan melumurkan di rambut sebelum mandi.

Sweden

Wanita Sweden menngunakan ekstrak the hijau sebahagai toner muka. Kandungan anti oksidan didalam the hijau tersebut membantu mengeluarkan sel-sel mati dan menyegarkan kulit. Wanita Sweden juga percaya bahawa sauna mampu mengeluarkan toksik dalam badan. Setelah bersauna, mereka akan melumurkan minyak zaitun ke badan sebelum membilasnya dengan air sejuk.


Nota:Lepas raya nanti nak masuk dalam beg sauna lah..