Monday, September 14, 2009

Aku Qada' ja marahku itu...

Aku cuti dua hari..
sibuk mengemas rumah & shopping raya...
Macam biasa la, bila petang ja aku memulakan rutin harianku, memasak untuk berbuka.
Dialog pertama:-
Aku: Amirul... tutup TV masuk mandi, dah lewat ni.. berapa kali nak cakap???
Amirul: Sat.. sat gi mirul mandi la
Aku: sat gi, ibu pi siap....( nada marah)
Amirl: ( selepas menonton iklan minyak Masak)
tiba-tiba:- Ibu... ibu.... nanti ibu beli minyak masak mcm kat TV tu
ibu masak dengan cara betul tau
jangan masak tipu-tipu.
Aku: hai.. ( Selama ni aku masak tipu tipu ka? tak faham maksud tersirat iklan tu rupanya, nak gelak pun ada...
hilanga marah aku.
Dialog Kedua:-
Amirul: Ibu... jom la pi Pasar Ramadhan, Mirul nak beli Bunga Api
Aku: Ibu tengah sibuk ni, nanti papa balik ajak dia la..Ibu tak gaji tak ada duit
( cari helah)
Amirul: kalau cam tu beli "Thomas" ataupun mercun... jom la ibu.
Aku: Amirul ni.. kalau ibu cakap "A" mirul jawab "B" kalau ibu cakap "B" Mirul jawab "C".
Amirul: ok lah "C"...
Aku: Apa??@#@@###
Amirul: "C" la, tadi kan ibu cakap C, kalau mirul cakap lain, ibu marah plak..
Aku: qda' ja la marah aku tu...
Dilaog Ketiga:
( Amirul & Tok dia) Loud speaker (HP)
Amirul: Hello.. Assalamualaikum...
Tok: W'salam... ( lepas borak borak)
Bila Amirul nak balik umah tok?
Amirul: Tu la mirul heranlah... bila, depa dua ni nak balik.
mirul memang nak balik, depa dua dua ni tak mau balik...
Aku: geram.... siap buat gosip lagi ngan tok dia. Aku & hubby yg jadi mangsa
Amirul... amirul...

4 comments:

  1. hahaha..kelakarnya amirul nie..

    ReplyDelete
  2. haha...miru..mirul..ni la dia kan layan kerenah anak2 yg dah beso.

    ReplyDelete
  3. Nana- Macam bertih jagung mulut dier tu. Macam macam karenah dibuatnya, kadang kadang tu bila marah pun kena control sebab ada selingan kelakar yg dibuatnya

    ReplyDelete
  4. Azrina-Dia ni memang kalakau, kalau time balik kg, ada saja la citer dia buat atok & nenek dia tak kering gusi.

    *Dia selalu minta kami beli baby kat GIANT. Sebab dah tak sabar sangat nak adik...*

    ReplyDelete