Wednesday, January 13, 2010

Amirul yang best....

Tanggal 04/01/2010 aku alami ler pengalaman register anak masuk Sekolah/tadika
Register bagainya & bayar yuran
tak ler mahal cam kindergarten tu...
Aku register Amirul kat PASTI ( pusat Asuhan Tadika Islam)
walaupun jarak umah aku ngan Pasti tu
cuma 200 meter jerk, aku suh Amirul Nek Bas jugak
yer la.. nak biasakan dia naik bas sekolah sendiri
besok-besok senang aku jugak..
Harus bergaya dulu, masa nak tunggu bas sekolah tuh...
yg lawaknya, Amirul ler budak last nek bas &
budak yang paling awal sampai umah bila time balik...
" Ibu... awat Amirul naik bas kejap jer" tak sempat nak duduk
sekolah dah sampai" sian nyer aku dengar..
Amirul ni budak baik tau, tak nangis pun masa fisrt day...
yang best nyer, first day tu, aku suh dia nek bas jer
aku tak ler teman dia sampai kat sekolah
pokok pangkalnya, baik ler.... tak payah teman teman.
balik sekolah jer dia citer....
Hairan plak Amirul bila tengok ada kawan dia yg asyik nangis jerk..
pas tu, ada pulak yg terkencing kat dalam seluar..
sib baik Amirul tak buat pangai cam tu..
Dia siap pesan lagi kat haku nih...
Ibu & Papa tak boleh masuk dalam sekolah
kanak-kanak & cikgu aja yang boleh masuk tau...
wah!!!! inidipendant la bidak nih....
Tapi kan....
Bila sampai jer kat pintu rumah...
Ibu..... nak nenen.. hampeh.. tak leh tinggal gak botol nenen dia tu.
kahhhhhhhhhhhh
p/s. Happy sangat tengok anak membesar kat depan mata, rasa kejap jer,
anak dah sekolah pun.

10 comments:

  1. waaaa tomeinya..cam ustaz dh ni..hehe..lawakla..nk skolah jauh2 ek..ekek:p ade gk yg kencing ke?tkt kot:p

    ReplyDelete
  2. syok nye ang dpt merasa hntr anak ke sek noh...aku ni nnti anak angpa semua dh bsr..anak aku still bb lak..huhu...

    x sbr lak ank nk mbesarkan anak haku...

    ReplyDelete
  3. hahah nmpk sgt dekat je umah ngan taska tu ek..amirul xpas nek bas eheheh

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, bagus mirul..jadi anak dan pelajar yg baik tau.
    Belajar rajin2.

    ReplyDelete
  5. suziey- walaupun sekolah dekat terpaksa suh di nek bas gak. Sebab time dia balik tak der saper nak gi ambik.. aku kan kojer..

    ReplyDelete
  6. Zura@iwan- masa ngantor tu memang best. Nikmat anugerah tuhan sebab bagi peluang aku merasa jadi ibu.

    Tapi, tima nak bangun pagi, punya la liat... Bila dia tak cukup tidur, siap ngomel lagi " Awat siang cepat sangat? Mirul ngantuk lagi nih...."

    ReplyDelete
  7. Nana- memang dekat pun. Aku register dia sejak bulan 7 thn lepas lagi. kalau lambat tak der tempat ler...

    Amirul ni memang suka nek Bas. Kalau dapat balik kg nek bas, happy bukan main lagi dia...

    ReplyDelete
  8. Kak Alona- bila tengok akak sibukkan diri dengan anak-anak sekolah, rasa jeles pulak.

    Tapi, T dah mula terasa nikmatnya jadi ibu, bila kita berpeluang menguruskan hal anak-anak ni. Tul tak?

    ReplyDelete
  9. sgt smart amirul pki baju kaler ijo...jgn salah masok lah..takut masok umah hijo satu lg..hikssss

    ReplyDelete
  10. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 23RD & 24th january 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete