Wednesday, March 3, 2010

Limited Time ( Part 2)

walaupun hujan masa kat zoo tu, aku nak gak pergi kat tempat ni
bila lagi, alang-alang dah sampai Taiping, bila lagi? asben pun susah nak dapat cuti
Aku ajak husband pergi Taman Tasik..
hujan renyai renyai la pulak..
tak per... tunggu kejap la, mana tau ujan berhenti.
nasib memang baik, ujan pun berhenti, so aku apa lagi, suh hubby bayor tiket nak nek
swan kayoh. nak ronda ronda tasik la pulak..

Jangan lupa pakai safety jacket dulu, mana tau kan, malang tak berbau
Amirulnya saiz tak dak la pulak, tak kisah ar.. belasah jer la
ikat tali tu, pusing dua tiga round pun tak pa
janji kemas & Selamat..

Jeng jeng jeng..nak gak bergedik gedak kat sini. safety jacket Amirul
labuh sampai ke lutut, sib baik takat lutut jer
kalau lagi labuh, dah boleh buat selimut..

kayuh bang..Amirul tak leh nak nolong sebab kaki tak sampai..
layan jer la budak kecik ni. kemain seronok lagi dia

Aku naik dengan Sister in law. tak ler teruk sangat kayuh. dalam dok kayuh kayuh tu
sib baik tak berlanggar


macam mana tak berlanggar, Si Amirul pusing benda alah tu ikut suka hati dia jer
pusing punya pusing dah hampir sangat ngan Swan aku...


selesai berkayuh tu, kami semua kepenatan, rest kejap ler sebelum bertolak balik Penang


Sian hubby, berpeluh peluh, tapi aku cam biasa la tersengih cam kerang busuk
walaupun penat.


Last.. Amirul mintak nak kasi ikan makan. Hubby beli makanan ikan then amirul denan kusyuk nyer kasi ikan tu makan. Nak snap ikan tu, tapi tak sempat.
Ikan keli kalau tak salah aku ler...
Amirul panggil ikan keli tu "Manja" sebab.... ( ikan keli mak aku nama Manja)

So, semua ikan keli dia belasah panggil manja.. kahhhhhhhhh

Lepas tu kami ke... next N3 ok.


5 comments:

  1. betui2...dh alang2 p tepen tu terjah ja la semua tmpt....blk nnti x la rase myesal...lgpon dkt je ngan zoo tu.

    ReplyDelete
  2. waaa syioknya naik boat duck...mmg letih wei kayuh mende alah tu./..aku tensen je kalu naik tu..tp nk gk naik..ekke:P

    manja la sgt ikan keli tu..hahaa

    ReplyDelete
  3. haha..kayuh swan ye mirul..
    elok ler..utk senaman peha mak hang tu, ngee..
    Hang kayuh sampai wisel bunyik ke ti??

    ReplyDelete
  4. mleleh ayaq liuq aku tgk ikan bakar tu dapnye

    ReplyDelete
  5. Nak tahu info-info best dan menarik mengenai ikan Keli,jemputlah datang ke...
    http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/
    Salam ukhwah dari Penang... :)

    ReplyDelete