Thursday, December 16, 2010

Nak mengadu Domba..

Kalau tanya bab IT ni aku memang ZERO la. Tak pandai sangat. nak godek godek blog ni pun memang tak tahu. sikit sikit boleh la. tak der la nak buat impak yg begitu ketara.

Cuma kat sini aku nak tanya? Susah tak korang nak komen kat blog aku ni? Kalau ada masalah sila bagi tau k.


Aku ni sebenarnya, suka ler berblogwalking. dah org datang nyinggah, adat ler kena pergi nyinggah semula kat blog dorang.


Ada sesetengah blog tu, susah sangat nak komen. kalau yg ada verification code tu ok lagi.
tapi ada yg mulanya tak keluar pun verification code. pas submit komen, baru nak keluar verification code. Dah ler nak load page lambat.

kena buat double submit. Sebenarnya, aku nak tanya la. Verification code tu untuk apa? maklumla aku ni buta IT. hiksssss.

Aku rasa menda menda cam ni dah jadi mcm birokarasi utk aku komen lak. kikikikik. boleh ka aku pakai perkataan Birokrasi ???


Then, ada lagi, bila aku nak post komen, tetiba keluar 2 box. satu untuk komen & satu lagi utk widget iklan I-pone. menda tu la wat komputer veteran aku ni jadi lagi slow...

nota:- Saja nak tau Verification Code tu untuk apa? penting ka utk blog komen? Blog aku ada ka verification code?

10 comments:

  1. aku puya tempat komen pun ada problem kdg2..ntah aku pun x tau nak wat cam mn..pun x reti gak mende IT ni..

    yg ada veridication code tu pun mslh gak...bila nak komen..klik kt komen..pas2 loading skit pya lm..then bila dah komen..kena klik submit lak..pas2 loading lg...pas2 kena type coding lak..pas2 loading barulah leh tgk komen kita tu...arghhhhhhhhhhh leceh kan

    ReplyDelete
  2. el- betul tu. yg hang tu ada e-mail ok lagi sebab kena submit sekali ja.

    yg berulang ulang tu la. kelmarin lagi la. smapai hang terus komputer aku.

    ReplyDelete
  3. verification code tu utk elakkan spam..mmg leceh..ko pnya xde verification code..dia kena customize kat setting tu..

    ReplyDelete
  4. oooo... verification tu utk elak SPAM ek. hiksss. terima kasih suziey.

    kalau dah leceh malas la aku nak gi setting metting semua.

    ReplyDelete
  5. tu aku x suka taruk verification code tu mlmbtkan kwn2 kan....

    hg nk komen kt aku ok x? tp aku komen kt hg x de mslh le..

    ReplyDelete
  6. hehe...ingat akak je yg tak suka verification code tu, ngee...
    Byk mende nak tunggu, hehe..
    Tp kalo dh blog kengkawan ada yg cenggitu..akur aje ler..

    ReplyDelete
  7. When will you post again ? Been looking forward to this !

    ReplyDelete
  8. Have you called for some dough, pożyczki visset though simply just don’t already have it until finally pay day? Them happens pożyczki bez bik i krd so that you can countless People in the usa country wide on a daily basis. An issue pops up while you demand trudne kredyty some coinage, but your determine isn’t lodged but still. Anxieties kredyt bank pożyczka there would be one way to pożyczki pozabankowe become an easy payday loan via the internet, correct?

    ReplyDelete
  9. I'm extremely impressed along with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this one these days..

    Feel free to visit my blog post; pożyczki bez bik turek

    ReplyDelete