Thursday, December 9, 2010

Peristiwa di Pesta Pulau Pinang 2010

Sebelum Pesta Pulau Pinang bermula, dah sibuk dah si Amirul ni membilang hari. Papa.. pesta lagi berapa hari? ha.. ayat tu ja yang di tanya dek Amirul seharian.

Aku ni bukannya suka sangat pergi bersesak sesak . Sebelum pergi pun dah terbayang kesesakan tu kat dalam kepala ni.

Kebetulan siang tu Amirul di bawa oleh baby sitter meronda kat Seberang Perai. Teman dorang pergi beli bunga telur dan segala mcm persiapan la. nak kenduri 26hb ni. Balik pun dah pukul 8.00 malam cam gitu. Ingat tak nak pergi dah Pesta tu, tapi Amirul still nak pergi jugak. Dalam kul 9.00 mlm baru kami bertolak pergi.

Sampai kat sana, parking dah penuh. So terpaksa lah parking jauh . letih jugak nak berjalan masuk. kaki aku pun dah naik lenguh. Sampai kat dalam Pesta, aku duduk jer. Yang lain hubby yang layan si Amirul main.

ha.. korang nampak tak kasut yg Amirul pakai tu????. Time nak balik AMirul dah kepenatan, pas tu suh ler hubby dukung. bila hubby tak layan, dia bukak kasut nak protes la konon. Then bila pusing jer belakang, tengok tengok kasut tu dah kena kebas.ambik ko..


Kedai kasut pun jauh la pulak, last hubby suh dia berjalan dari dalam PESTA sampai ler ke Parking Lot dengan berkaki ayam tu. Kesian aku tengok anak teruna ku ini. Kalau aku, memang tak sanggup nak buat cam tu. Kalau akularat kendong dia, memang aku kendong . Tapi nak wat cam na kan. kena teach him a lesson. so nest time dia tak ler buat lagi.


Mana tak hangin, kasut tu baru jer seminggu beli. Disebabkan sikap dia yg suka sangat merajuk cam gitu, terimalah padahnya.
Sepanjang kat dalam keta, tu Amirul diam jer, tahu pulak salah dia. Sampai kat umah basuh kaki &v tidur dengan baiknya, tanpa banyak soal.


Besoknya, cam biasa lah, hubby meronda la kat shopping complex beli kasut baru utk anak teruna kami sorang ni.hehehehe...



6 comments:

  1. cepat je kena kebas kasut tu..

    ReplyDelete
  2. cepat tol si pencurik tue.. baru jerr buka dh disambarnyerr... syg la klau kena rembat tue kasut mahal kan.. x der la meraung amirul tue kasut dia kena curik...

    nureen x suka la g pesta.. 6thn dok png baru sekali g tue pon 5 minit ja terus blah.. x suka sesak2..

    ReplyDelete
  3. fuhyoooooooo laju giler si perembat tu amek agak nye g jual dlm pesta tu balik hehehehehe
    bgslah teach budak2 cam gini w/pun hati kita dok kesian...huhuhu

    mls aku nk g pesta tu
    sesak penuh rmi org kan ada ape pun
    balik letih berfeluh..nak pulak skrg token pun dh mahai...giler gabak duit msok aje main dah abis duit

    ReplyDelete
  4. hehe..amirul2..kuat majuk ye..
    ye ler..dia ler intan..dia ler payung..dia ler cuka, dia ler gula..ngee

    ReplyDelete
  5. aisey kuat merajuk plak mirul ek..dasat btl ek..cpt je kena kebas..sabo je la..tu baru kasut..klu la henbeg..skali toleh jek..

    ReplyDelete
  6. kuat merajuk betui mirul ni...nah dh ilang kasut tu..hangin gk kan..kita dh la penat2..hikss

    ReplyDelete