Thursday, January 6, 2011

Apa Maksud "EX"

Aku ni memang addict dengan sinar fm. mana taknya, kalau hubby ubah jer channel lain, mula la aku hangin satu badan. hehehe.. Tambah tambah time pepagi nak drive pergi kerja.


Layan lawak 3 orang kat atas ni memang tersengih sengih aku dalam keta sengsorang. Ada-ada jer la lawak dorang tu. Kejap kejap Abang Jam, kejap plak Mak Neng. Tapi bukan itu yg aku nak citer. Aku nak citer ttg apa maksud "EX".


ok lah, kepada sesap yg tak dengar sinar Fm, meh sini aku nak kongsi. Tapi aku tak tau la, jawapan ni hasil merapu si Abby Fana ni, atau memang benar jawapannya. ( Apa pandangan Korang?).


Selalu kita dengar ttg Ex-boyfriend, Ex-husband/wife. kalau dalam Bahasa melayu selalu org cakap bekas isteri/suami. Tapi, si Abby Fana ni cakap Ex tu maksudnya "Expired" betul ka? kahhhhhhh...


suami expired, kekasih expired. bunyi mcm lucu la. Asyik dok gelak, sampai tersilap wat coatation. Last, this morning Claims Manager Overseas Assurance call aku ckp aku propose utk bumper keta twice. kahhhhh..
kena seketoi. ambek ko wat salah, kena marah pepagi. theeee.. theeee...


Mulai hari ni aku nak panggil utk bekas kekasih ke, bekas suami ke sebagai Sumai expired dan kekasih expired.
kikikikik...

8 comments:

  1. bleh jd gk...kan dh expired..kahhhhh

    ReplyDelete
  2. aku mmg kureng layan channel nie..ku dgr RED.FM...hahaha

    ReplyDelete
  3. akak pun suka sangat ngan sinar.fm sebab lagu2nya.
    Penyampai yg paling akak suka..Abby Fana..huhu. Suka ngan keletah dan idea2 dia yg best je...

    Akak suka betui bila dgr sinar.fm dh no. 1....hehe..

    Tp kalo bkn sinar.fm...akak suka THR Pantai Timur. Tp nak dgr siang..kena guna dekoder astro..hmm..

    ReplyDelete
  4. Zura- ko ade ka expired boy friend??

    ReplyDelete
  5. kihkihkih... sama la nureen pon suka dgq sinat FM.. asben plak klasik FM lagi best tau tp x der la lawak2 cuma lagu2 lama..

    expired.. boleh guna ni.. ok pa.. mmg betoikan expired la dh..hehee

    ReplyDelete
  6. gie- RED FM tu si tomboi sebelah aku ni yg suka layan. hehehe

    ReplyDelete
  7. Kak Alona- Sinar FM ni memang best. Lagu lagu dia pun best. sebab T tak minat la dengan lagu generasi sekarang yg ntah apa apa tu.

    ReplyDelete
  8. Nureen- siapkah yg kawin dengan boyfriend expiredmu? kak t tau la sapa yg kawin ngan expired kak t. hehehe..

    then, kita kawin ngan sapa nya expired? hohohoho.. kak t pun expired org gak. kikikik.

    ReplyDelete