Tuesday, January 11, 2011

Pos Laju ( dari siapa?)

Yesterday, Lepas jam 2.00 petang, aku & anak bos aku, merangkap office partner pergi ke KWSP. Aku saja teman dia jer, sebab dia nak keluarkan duit kat account 2 untuk settledkan balance umah dia. hishhh.. banyak duit dia noh, sampai leh settle balance. Anak bos la katakan, mesti gaji besarrrrrr Punya!!!!!.


Then, masa aku sampai kat Loby KWSP, ada org pos laju call aku ckp ada barang untk aku. Ishhh.. saper lak yang ngantor barang guna pos laju kat aku. pas tu tak inform aku lak tu.mmm.. hantar pun kat office, mungkin office punya barang kot. lantak lah. biarler sesapa pun sign.




alang alang dah pergi KWSP. aku wat ler penama sekali. yang pastinya anak & suami pasti ada bahagiannya. Balik office tetiba aku tengok. Ait!!!! Mak aku ler yang hantar barang ler. Menda lak tu? Aku belek tengok, kat consignment tu tulis makanan. bior betul, takkan Mak kirim bubur Assyura lak kot. tak logik. kang tak pasal pasal basi.

Pandai lak mak wat seprise yer. Tak call inform. hehehe.. Aku bukak ler bungkusan tu sebab excited sangat. Tengok tengok. Mak kirim PETAI!!!!!. hahahaha... baik sungguh ati mak.


Sejak aku tak leh travel balik kampung, mak ckp dia asyik teringat kat aku. Dia tau aku ni suka makan petai. Sebab aku tak leh balik kampung makan petai mak, so dia kirimkan untuk aku. Sayang Mak. Begitu mendalam kasih sayang mak untuk aku. Aku pun sayang mak jugak. Nanti, kalau semua dah ok, aku akan blik bercuti panjang kat kampung...


Hubby pun tak caya yg mak aku leh kirim petai. Dia ingat aku wat lawak. bila aku tunjuk consignment note tu, baru dia caya. hahahaha....Itulah magisnya insan yang aku panggil MAK..

11 comments:

  1. wahhh..caya lah mk hg kim petai tu....mak syg kita kan...apa2 pon dia buat..hehe

    ReplyDelete
  2. salam wantie..cayalah.
    tu lah kan ..mak sanggup je buat pe utk anak2nya

    bak sikit petai.kty pun suka tau

    ReplyDelete
  3. zura- tu la magisnya mak kan. mak aku ni suka wat seprise seprise.tu yg aku bertambah tambah cayang

    ReplyDelete
  4. atty- betul tu, ntah besok besok kita pun aku jadi cenggitu gak. mana tau kan..

    ReplyDelete
  5. owh..akak pun ada mak dan ayah yg cenggini..
    bila ada mende makan yg anak dia suka..mesti tingat nak pos. Tp tu dulu..main pos2.
    Skang..kalo ada mende2 makan yg mmg anak cucu menantu dia gemar..terus je mai Tepen hantar...huhu..
    seronok2...kasih syg yg takde bertepi..

    ReplyDelete
  6. Wah....Petai dah kena pos la. Hehee

    ReplyDelete
  7. wahh..bagus la mak hg...siap pos lg mai sini...nnt pos kt aku sket noh!hihihi...just joking!

    ReplyDelete
  8. ala.. nureen x mkn petai la k. t hehehe... nama ja org kg.. malu la kan x mkn petai walhal petai bagus utk kesihatan..

    mak k.t tue amat2 syg semua anak2 dia.. mintak je akan smpi la.. ;)

    ReplyDelete
  9. Azha- tu la kan, bila anak tak leh balik kampung mrenjamah. Walhal kat sini pun ada org jual petai.

    Tapi, hati ibu ni lain, bila teringatkan anak, mcm mcm perkara dia akan lakukan.

    ReplyDelete
  10. Nureen- betul tu, petai baik utk kesihatan terutama kepada mereka yg ada kencing manis.

    ReplyDelete
  11. gieyana- sib baik ler mak aku tak tau hg balik kampung. kalau idak dia pas jer petai tu kat hang. termasuk ler menda menda lain yg dia teringin nak kirim kat hku ni. hehehehe..

    ReplyDelete