Thursday, October 27, 2011

Bamboo Steamer




Aku nak citer sket tentang "Bamboo Steamer" yang baru je dibeli

That day, aku ke Lebuh Pantai nak beli Minyak TYT untuk Aleesya

Tetiba terpandang sebuah kedai membuat Bamboo Steamer ni



Apa lagi, terus pergi sambar la.



Dalam hati punya la happy, sebab kalau kukus makanan dalam ni rasanya lebih enak

Aku dah rasmi untuk steam Ikan, Steam ayam and "Steam Pizza".




Hahaha.. aku guna steamer untuk steamkan pizza Hut yang dah sejuk. Memang berbaloisebab rasa mcm hot from oven. Amirul kemain suka lagi .Ya la kan selalunya Pizza yang aku bawa balik dari office selalunya dah keras & sejuk gedi ( kata org kedah)




Amirul siap request kat aku suh steamkan balance pizza keesokkan harinya

sebab dia nak bawa pergi ke Sekolah.




hmm... cuma "Dim Sum" je aku belum rasmi kat dalam pengukus ni. Wal hal aku beli pengukus ni untuk masak Dim Sum. Last benda lain dah buat, Dim Sum idak le lagi. kesiannya.





Dah ambik resipi dim sum ni. Dah tanya pun kat rakan sekerja cara nak buat dan Selalu jugak tengok si Farah tu dalam Rancangan "Rasa Halal Orient". Nampak mcm senang jer. Nak cuba.. nak cuba..







Note:- Mak tak tengok lagi pengukus ni. kalau dia nampak mesti dia nak ni. Nanti lah nak beli untuk mak wat Souvenir

7 comments:

  1. hang beli kt mana..bape RM..kalo murah nak jugak..nti hang buat dimsum hang bg kt aku skit..aku x nah mkn dimsum lah huhuhu

    ReplyDelete
  2. besar mana tu kak??? sekali pandang gambor macam tecik jek..he3..bape RM akak beli..

    ReplyDelete
  3. El- Aku beli kat Jalan Lebuh Pantai( dodulu org panggil Ujung Pasiaq). Tapi tak ingat nama kedai. Aku beli RM 45 ringgit.

    ReplyDelete
  4. Aryani Nur- Besarnya sama besar dengan siaz pizza yang regular tu. Sebab that day sebiji pizza regular leh masuk dalam tu. muat muat aje.

    akak beli RM 45 jer

    ReplyDelete
  5. Err..bestnyer mende ni. Leh tlg belikan utk akak tak?? hehehe...

    ReplyDelete
  6. Salam akak.. sy duduk area kl da puas cr benda xde.. bole x bg info? Teringin sgt nk beli :((

    ReplyDelete