Thursday, October 20, 2011

Susu

Kalau nak citer ttg formula milk ni. dah satu pusingan dah aku buat.

Semua tak sesuai utnuk Aleesya.Walaupun aku pump susu aku untuk Aleesya, kenalah standby susu formula jugak,takut tak cukup susu aku, nak wat cam na kan...


Sejak aku letak Aleesya kat Baby Sitter, memang ku bekalkan susu yang di pump & susu formula.

Kekadang tu, kalau aku lupa nak bawak susu yang di pump. Ok jer Aleesya minum formula milk.


( stock )
Sejak dalam pantang aku memang gigih pump. so boleh la aku simpan banyak cenggini. Tapi sekarang dah tak banyak... Stock susu aku pun dah berkurangan. Kalau dulu, ada la dalam 12oz aku pump.

Serkarang ni, nak dapat 9oz pun susah.


cengginilah kalau sekali pump dulunya. Ada yang mencecah melebihi 7oz kalau sekali pump.
sekarang ni, sekali pump cuma 3-4 oz jer.

baby sitter ckp, Aleesya tak mo minum formula milk. dia nak susu aku gak. Lagi la kaco.Sekarang ni aku dok cari petua nak tambahkan kuantiti susu badanku ini. mcm mcm aku try. tapi still cenggitu gak.

huhuhu... kena tunggu sebulan lagi. bulan depan Aleesya leh la aku start bagi dia air didih. Ya la kan, sebagai permulaan untuk dia makan makanan ruji ( nasi). kalau dah leh sulam ngan air didih, kiranya leh la cover sikit.


Sekarang ni aku amal minum jus lobak putih. Lepas ni nak try makan pegaga & air longan plak.

longan kering , pas tu balik umah rebus utk minum airnya.



doakan susuku bertambah lepas ni yer.

1 comment:

  1. alhamdulilah
    smoga susu kau bertambah2..insyallah

    ReplyDelete