Wednesday, February 1, 2012

First Time Aku...

Sejak kecik sampai la beranak 2 ni baru terhegeh hegeh

nak belajar cecara nak buat popia.


Kalau kat kampung dulu, jenuhla kalau nak buat popi

sebab mana ada kulit popia yang ready made

siap guna mesin yang pulas ngan tangan lagi

semata mata nak buat kulit popia ni

sebab tu le popia tak glamour dalam familly

hahaha....


Ni inti yang siap untuk dibalut.

Aku ambik sikit je, sebab takut tak pandai nak gulung


ok.aku closed up sket

carrot tu tak banyak aku letak, sebab hubby dah korbankan tuk masak maggi

Aku memang dok simpan carrot untuk buat popia ni

Bila tiba masa aku nak buat tu, aku tengok

dalam fridge dah tinggal ciput je



Tak berapa pandai gulung

tangan aku ni keras mcm batu kot

so, popia jadi tak cantik

Sos tu aku suka cicah ngan sos cili cap tupai

sebab rasanya yang pedas pedas gitew..


Bagi Amirul, balut le mcm mana pun

yang pasti popia tu habis di makannya

Amirul mintak sket untuk diberi kepada baby sitter

Aku malu tahap gaban le..

Sebab first time buat, pas tu balut suka suki je


Ko merayu le cam na pun

mahap le, ibu tak mo bagi kat dorang

sebab malu tahap gaban

risau takut tak sedap.


Note:- kalau nak bagi kat org kena yang cantik dan sedap.

3 comments:

  1. x pe x kemas pon janji sedap & kenyang kan.. ada gak plan dlu nk wat last2 beli yg siap dh blk grg jek hehhee

    ReplyDelete
  2. X pa yg cuba buat..aku x pernah buat ag popia nie..lm2 nnt hg terror la..

    Betui tue..kalau nk bg sesuatu kt owg kena bg benda yg elok @ yg plg kita sayang..

    ReplyDelete
  3. perghh presentation cam Masterchef jek..hahahaha tempias kot..
    lama aku x wat popia..suka cicah ngan sambal cili homemade hehehe

    ReplyDelete