Tuesday, April 17, 2012

Rahsia di sebalik janggut suami

Hehehe.. di kalangan teman rapat aku memang dah masak ngan aku
bila sebut je ttg "nak urut janggut suami" dorang dah tahu.

no no no.. dont dirty minded ok. Inilah amalan ku selama 9 thn berkahwin.
ok..

jadi, marilah berkongsi rahsia keajaiban janggut para suami anda.
kredit untuk hasnulhadiahmad.com, sebab tolong aku huraikan benda ni lebih panjang lebar.



Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Satu kajian yang dijalankan terhadap janggut menemui satu lagi bukti saintifik mengenai sunnah Nabi Muhammad saw dalam memelihara janggut, ini menunjukkan bahawa wahyu Allah yang diturunkan keatas Nabi Muhammad saw mendahului penemuan saintifik sejak lebih 1400 tahun yang lalu.

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

Bagaimana Caranya?

Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami anda menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami anda.

Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud:

“(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Surah A-li’Imraan 3:191)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad.com

4 comments:

  1. Oowwh ye ker.. balik nie boleh laa akak urut janggut abg tuh..hehehe.. TQ for the info..:)

    ReplyDelete
  2. Somi akak takde ler simpan jggut pjg2 tp ada ler janggut, hehe..

    ReplyDelete
  3. waaa...suami tak simpan janggut...:)

    ReplyDelete
  4. said most people will pay off their own lending products timely and also not having penalties
    A top debt good cause needs the quantity of folks looking towards them to get aid across cash advance loan credit card bills to be able to twin this. consumer debt nonprofit charities pronounces near purchase your temporary, increased appeal to borrowing products this season. All the charitable trust suggests three years backwards the amount of buyers using them was first unimportant.
    kredyt na dowód pko bp
    pożyczki prywatne w rzeszowie
    kredyt bez zatrudnienia
    zakupy na raty bez bik
    pożyczka bez bik w rzeszowie

    http://pozyczki-prwatne.com.pl
    http://szybkapozyczkaonline.com.pl
    http://kredytybezbiku.biz.pl

    ReplyDelete