Wednesday, June 13, 2012

Arkitek terjun

Pernah tak korang wat kerja yang korang tak pernah buat pun. pas tu bos suh korang belasah buat jugak?
pernah tak ? pernah! hah!..cam na tu?



meh sini nak citer, al kisahnya aku le ni. tetiba bos suh aku belasah buat satu building drawing & plan then kena edit gambo masuk plak tu.  Bos aku tu, bukan nak suruh aku sebenarnya, tapi dah surveyor tu tercongok kat office & mintak semua tu on the sport. kena la suh aku wat jugak walaupun semua tu bukan di bidang kuasa aku.

muka kelat kelat pun aku  wat jugaklah. bodo bodo aku pun draw. kejap draw pas tu plan tu lari sana sini. then buat semula. time nak edit gambo tetiba jadi overlape. haishhhhhhhhh tension aku jah oi..
Actually semua tu dodulu ni dah ada buat & tersimpan rapi kat dalam company profile aku tu. selalunya Insurance nak hardcopy. Ntah le sekarang ni nak soft copy pulak dah..

yang tak puaih ati ni sebab surveyor tu datang terjah gitu je kat office aku. Hape? ko ini rancangan TERJAH TV3 tu ke? hehehe... pulun le aku wat terkemut kemut. tak siap jugak semalam. Dia ada mintak aku stayback & claim OT. Aku ni memang dah lama benor tak wat OT after work. so, mcm ralat le sikit.
sebab company takde drawing software mahu pun power point.

* part nak masukkan photo layout tu yang susah bangat!!!

Aku refuse & ckp I will finish by tomorrow morning k. harap harap leh la selesai. Niat di ati nak sambung wat kat umah. Tapi bila ngadap anak anak semuanya lupa & malas.

Pagi tadi datang awal & siapkan semua. breakfast pun idak. lapar kemain aku. Bos tengok aku diam je wat kerja, di belikan aku nasi lemak + Nescafee. ( ambik ati le tu)

Syukur, selesai dah semuanya. semua kerja tu dah selamat aku e-mailkan kepada pihak Insurance & aku dah pun burnkan masuk CD. Pas ni senang sket. tak yah dok susah susah berdrawing bagainya.

Note:- mata dah melugai tengok PC. dah mcm arkitek terjun pun ada dah ni.




8 comments:

  1. alah aku pun nah...buat keje yg luar bidang keje aku..ha amek lah kenalah wat survey gugel sn sini...
    tu ok lagi drawing...aku ni ntah ape depa suh lukis jenuh tapi at least kita ada experience kan ahaks

    ReplyDelete
  2. ingatkan ada bidan terjun je.. arkitek terjun pun ada yerk.. hehe pa pe pun tahniah kak sebab berjaya menyiapkannya dgn jayanya. :)

    ReplyDelete
  3. ingatkan ada bidan terjun je.. arkitek terjun pun ada yerk.. hehe pa pe pun tahniah kak sebab berjaya menyiapkannya dgn jayanya. :)

    ReplyDelete
  4. weh..bknnya dulu hg nak jd arkitek kah! Keh keh...
    X per..leh bljr gak nie..:-)

    ReplyDelete
  5. ader gaks, bykan designer wat keje akauntan? ;p

    ReplyDelete
  6. walaupun bidan terjun tetap jugak leh hasil kan yang terbaek...

    kalau ita lah memang jahanam lah..
    heheheh

    ReplyDelete
  7. syabasss.....patut ler bos syg hanggg...hihi

    ReplyDelete