Thursday, June 28, 2012

Bila dua dua sakit

Sebagai ibu, kalau boleh nak beri perhatian sama rata untuk anak anak. tul tak?

Semalam, masa aku pergi ambik Aleesya & Amirul kat umah Mak Sitter
tak nampak pun kelibat Amirul
Dalam ati dok ingat yang dia ikut bapak sitter dia pergi masjid le
sebab selalunya cam tu lah rutin dia bila bapak sitter ada kat umah

Mata ni mencari cari la budak Aleesya yang ntah explore umah Mak dia tu sana ni
bila aku panggil je, Aleesya pun keluar le dari bilik sambil sengih sengih

tetiba aku nampak sekujur body Amirul lending atas sofa. ish mcm mana boleh tak perasan plak. hehehe
Aku dukung Aleesya, then kejutkan Amirul.
Mak ai, panas benor Badan Amirul. Demam la pulak
mungkin sebab cuaca kot. kering je sebelum ni, then tetiba pagi kelmarin ujan
mungkin Amirul dengan sebab cuaca tak menentu sekarang ni

Bila aku dukung Aleesya, tengok pulak kat dahi tu benjol dan "Blue Black"
ish.. kenapa la pulak.
Mak sitter ckp dia terhantuk kat almari ke katil ntah le
dia dah tuam, esok lusa ok la tu

Aleesya pun mcm dok mengadu ttg kepala dia
the aku jampi serapah yang berbunyi

" Tuku Takai Jatuh Bukit, Budak Nakai Dapat Sakit" fuhhhhh hembus kepala dia
hahahaha....

Bila tiba malam je, teruk la aku. kejap kejap Amirul merengek
kejap kejap Aleesya merengek
semua nak kan perhatian. 
Amirul suh aku suap kan nasi tuk dia, Aleesya pulak at the same time nak menyusu.
tak terlayan aku.... 
datang kerja ni pun mata kuyu kuyu
tak cukup tido

Note:- Hari ni Amirul tak pergi sekolah & lebam Aleesya pun dah berkurang..
harap harap balik kerja nanti ok semuanya.


8 comments:

  1. kena bahagi betul2 la kak hihihi...dua2 perlu perhatian tu...sian aleesya

    ReplyDelete
  2. Moga kedua beradik nie sihat.. Kesian kalau anak2 nie sakit.. kita pun jadi tak sihat gak dibuat nyaa tak cukup tido..

    ReplyDelete
  3. t c k.. 2 2 nak perhatian tu, tp lawak la jampi serapah k t tue hehehe

    ReplyDelete
  4. memang letih lah kalau macam ni...
    siannyer..
    harap cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  5. Akak lak kalo buat2 jampi serapah tu mcm ni..tuku takai balik pintu, budak nakai mmg begitu....puihhhh!! haa, kau...diam kalo time tu anak2 tgh nangis (masa kecik2 mcm alisya ni ler, hihi)

    Mmg musim sakit laa, T. Akak ni sakit tekak, anak sedara pun sakit tekak, anak akak sulung tu demam, sakit tekak, akiss pun baru baik demam...
    Cuaca laa ni mmg tak bagus. Jerebu segala..panas..

    ReplyDelete
  6. alolololo dua2 sakit eh
    sian ibu letih mata kuyu
    leh je amek MC haha bos xmarah pya..confirm :)

    suka nau aku tgk alesya ngan baju english aku tu..comey bangat..

    get well my both luvly alesya and amirul eh

    ReplyDelete