Friday, June 29, 2012

Ibu dah lambat

Hai..aku  ni  suka benor sibukkan diri ngan aktiviti aktiviti di hujung minggu.
lately hari sabtu & ahad pun kekadang Aleesya ngan Amirul kena gak pergi umah mak sitter dia

kalau nak ke mana mana memang susah nak bawak 2 orang sekali
nak bagi sama rata, dua dua tak yah bawak
hehehehe..

time ni aku dah pun bersiap siap untuk keluar ke Seberang
dah janji ngan kawan yang tingga1 kat umah ujung nun..

dah bersiap semua, tetiba Aleesya pulak berak
tau la kan, kalau dah siap cecantik, malas le nak nak cuci funggung Aleesya kat bilik air
sebab dia suka tepuk tepuk air tu
kang basah  pulak baju aku ni

last, aku decide mandikan terus Aleesya ni kat dalam sinki
ha... kat dalam sinki mana boleh nak tepuk tepuk air

kemain lagi dia tu, suka benor bila air kena belakang dia
tapi kan... aku pecah rahsia le ni
masa Aleesya 1-4 bulan, aku mandikan dia dalam sinki ni le
sebab aku memang tak pandai nak mandikan baby kat bilik air

dia nak tepuk jugak walaupun mandi kat sinki
ha.. tepuk la sinki tu puas puas
asal air tak mercik kena ibu udah le

okey.. bye bye ibu.
Ibu nak pergi shopping yer
jgn lupa beli somting tuk kami berdua ya.


Note: Actually, Aleesya dah boleh Jalan masa 10 bulan setengah that day. tapi aku tak sempat nak snap photo dia jln, jadi tak dapatla nak wat N3 dia berjalan tu.

8 comments:

  1. hehe.. kadang2 memang tension je.. dah pakai lawa pastu nak basuh bontot hehe

    ReplyDelete
  2. alamak mandi lam sinki..alisya kata :)

    ReplyDelete
  3. hahahahah smlah ngan anak aku alana
    smpi skang pun aku kdg2 mandi je dia lam sinki..malas aku nak g bilik ayo..maklumlah umah kpg..umah atas..pancur kat bwh..

    oo dah leh jln eh...cepat gak no

    ReplyDelete
  4. hhihi...sama macam my fren pun mandikan baby dlm sinki. sy tgk dia buat mcm senang. tp bila sy cuba sendri kat baby aneesa masa kecik lagi tu, failed! berkecah sinki dibuatnya.. :p

    ReplyDelete
  5. qALESYA dah tak leh mandi dlm sinki... dh muat nak masuk sinki tu dah... :D

    ReplyDelete
  6. sama je style saya je, nak cpt dulu mandi kat sinki je hehe2

    ReplyDelete
  7. haha comel jer aleesya mandi dlm sinki

    ReplyDelete
  8. dulu masa ita jaga anak sedara pun..
    ita mandi kan dekat sinki jugak...takut jatuh budak

    ReplyDelete