Tuesday, June 26, 2012

Saat Bertemu Cikgu Sarah

Cuma tak sampai 10 minit dari umah ke sekolah AMirul. Sek. Keb Permatang Damar laut.
maka sampailah aku bersama Aleesya ke kelas Amirul.
 Satu Ibnu Sina (1IS)

Dari jauh dok nampak dah Amirul ok terjengk jenguk 
menunggu kedatangan kami

Sampai je kat pintu kelas, ada le bapa murid lain tengah jumpa cikgu Sarah
so, aku layan dulu la budak budak 1 IS ni.

Amirul terus je ambik Aleesya dan dukung ke sana kemari
sengt senget pun dukung jugak
tayang le kat kengkawan  dia tu
mcm la dia sorang je ada adik. ngeee
 
Budak yang pakai uniform sekolah tu siap request lagi kat aku nak bergambar
sengih ja bila aku ambik gambar dia
haishhh...

tapi sebelum tu memang aku ada ckp kat Amirul yang aku nak listkan apa yg nak di ckp kat cikgu
antaranya:-
1) kalau bangun pagi liat semacam je
2) kalau adik tidur suka kacau
3) kalau dah sudah mandi suka bogel, jenuh dok suruh pakai baju
dan.. banyak la aku dok kata kat dia yg aku nak mengadu kat cikgu dia
hahahaha... kecut dia tau..

so, masa malam sebelum aku nak pergi pun Amirul siap ckp
yang berbunyi begini
" Ala.. ibu mengadu la apa pun kat cikgu, cikgu pun tak de masa nak layan, tak masa nak fikir semua tu"
amboi.. pandai cover line nampak
tak kira nak ngadu jugak. aku kata
baik la kejap pangaidia tu. hahahaha...

then masa aku jumpa cikgu sarah , dia siap berdiri sebelah aku
tak nak ke mana mana.
tau le tu memang dok standy kot kot kalau aku bagitau perihal dia kat cikgu
ha.. tau pun takut

tapi, wat pe la aku nak bagitau kan.. saja nak usik dia
nak tengok reaksi dia je. aku kan ibu dia...heheheh


Ha.. ni le result Amirul. ok tak? senyum munga munga la aku
tapi ada banyak yg perlu di perbaiki
cikgu pun kata Amirul ni nakal jugak kat sekolah. tapi nakal yang standard budak budak le
tak de la nakal yg jenis exreme ke hapa ke

then dia ckp. tak yah la dok tengok number dalam kelas tu number berap
cuma pentinkan 100% pencapaian tu
betul la tu.. syukur Amirul dapat 90%

tapi.. kedudukan dalam kelas 9/30. haaa terkejut aku
strike A. 90% markah bagainya pun leh dapat no 9 dalam kelas
maknanya. budak yg dapat number 1 dalam kelas tu ntah ntah 100% kot la kan markah dia.

by the way aku tetap bersyukur.
lepas ni tingkatkan usaha ye Amirul
mana yg lemah tu nanti akan ibu usahakan mana yg perlu.


10 comments:

  1. Alhamdullillah bijaknya Amirul..

    Tak per budak2 biasa laa nakal2 dia tuh.. kena sabo je laa. yer.. :)

    ReplyDelete
  2. caya lah amirul..teruskan usaha ye..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah... sejuk perut ibu :)

    ReplyDelete
  4. yelah..mn x kemaruk amirul tu ti
    sekian lama dia tgu nak dptkan adek
    ni lah ms nye dia nak tayang kat semua org hehehehe

    gud boy amirul
    suksess sllu ok
    tahniah

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah ...

    tahniah amirul... !!
    suka tgk gambar amirul pegang aleesya tu.. sweet je... :)

    ReplyDelete
  6. Tak usah terkejut wantie. Sama anak kakak pun juga peratus kalau dah bawah 95% gerenti bawah no. 5. Tapi yg penting straight A's kalau tak kena duduk kelas ke 2. Sebab budak yg kelas ke dua pun ramai yg dapat 80% ke atas.

    Pandai-pandai budak sekarang kan...

    ReplyDelete
  7. tahniah amirul... for me kkdg no tu x penting tp pencapaian dlm pelajaran itu penting.. all the best boy!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah. tmpg bangga :)

    ReplyDelete