Sunday, July 8, 2012

Nak Cantik Mcm Adiralah



Ada le nonton Rancangan Galaksi kat TV9 ( 6/7/2012). tenbgah asyik nonton tu, tetiba ada isu tentang si Adira Af ni. 
Memang sebelum ada perasan yang dia ni putih gebu, memang nampak begitu ketara.
then, masa dia jadi tetamu dalam rancangan Jangan Tidur Lagi pun aku dah perasan
akan perubahan kulit dia tu.

Tapi aku cuma ingat yang dia ni memang jenis putih 
mungkin masa dulu ni, dia tak begitu jaga sangat
tapi bila dah jadi retis, mungkin dok layan body,
sapu losyen, duduk dalam Air cond
so, keputihannya tu terserlah la
dulu tak de la putih sangat kan..

contohnya mcm ni le kan, kalau kita tengok cina yang putih 
pas tu dia kerja nelayan, kulit cina tu akan jadi hitam
compare ngan cina yang kerja kat office ber aircond mestilah lebih putih.

Tapi.. betul ke dia ambil suntikan RM300.00 sebulan tuk kulit putih gebus nya tu?
kalau betul la kan, apa salahnya pulak?
 walawei.. aku pun leh suntik gak ni. hahaha..

tapi, bahan suntikan tu halal ke? ada kesan sampingan tak?
setahu aku le, menda menda cenggini ada kesan sampingan.

eh.. MJ tu guna suntikan gini gak ke untuk putih? hehehe..
aku leh suntik tak? wah kalau aku yang kulit gelap mcm arang ni
tetiba jadi gebu mcm Adira
mesti terus kojol org lihat
kan.. kan...
hahahaha....

Note: Ada le sorang mamak ( customer) dulu ni hitam legam, tapi sekarang ni
dia datang putih la pulak. kelakor

13 comments:

  1. uish..jgn la dok ambik apa2 suntikan...k...nt ada side effect... Allah dah jadikan mnusia sebaik2 kejadian... :)

    ReplyDelete
  2. memang la makin putih dah dia ni skrg..
    tapi kan kak kite tengok dah mcm putih vampire la pulak.. serrem..

    ReplyDelete
  3. ha'ah...akak pun pasan dia ni dh putih..start masa dia digosip bercinta ngan hapis sbelum ni..

    Cantek gak putih dia tu tp tu lah..seingat akak masa af dulu takde ler putih gitu pdhal dok af dulu pun ada aircond gak, kan...
    hostel ekon, gi kelas pun ekon dok 3 bulan..mcm tu gak....
    Mgkn ler dh byk duit ni tiap ari gi mandi susu..ngee

    ReplyDelete
  4. tulah saya bab suntik2 ni, takut sikit. ada yang kata adira wat suntikan tu! x taulah

    ReplyDelete
  5. Dia sgt cantik skrg.. makin gebus.. gitu.. :)

    ReplyDelete
  6. tak perasan pulak..sbb tak mengikuti perkembangan adira.. :p

    tp pic terbaru mmg cantik je kulit dia nampak. :)

    ReplyDelete
  7. tapi sungguh namanya retis ni putih lepak, aritu jumpa akim, mak ai putihnya.. emm pelikkan lelaki putih gebu, nubhan pun sama,
    black jer tak putih2 lagi, hehehe

    ReplyDelete
  8. oooo itu mcm ka? ptt ar nmpk len dh dier :)

    ReplyDelete
  9. ade yerk.. suntik2 leh puteh trs hehehe... :)

    ReplyDelete
  10. aku mmg berkenan ngan budak ni
    kulit dia tu ssh nak dpt hahahaha

    ReplyDelete
  11. ada dengar cerita yang adira ni ada makan satu jenis produk untuk putih..tapi kalau putih sangat tak cantik jugak :) kalau kulit gelap pun takpe,orang kate hitam2 manis gitu :D tak payah la ubah apa yang allah dah kurniakan untuk kita .

    ReplyDelete
  12. uolllss kalau nak cantik jom jengah blog saya - kakchahjelita.blogspot.com ... Nak oderpon ok je. murah! i tak layan skII tapi layan nuskin. lebeh bagus, lebeh selamat, berkesan. ada produk kesihatan sekali.

    ReplyDelete