Wednesday, September 19, 2012

Alahai susuku

Syukur alhamdulillah dah hampir setahun 2 bulan umur Aleesya. Aku masih mampu menyusukan Aleesya tanpa campuran susu formula.
Susuku masih lagi banyak. sekali pump 6-7 oz
maintain sama mcm baru melahirkan dulu ni

Nak citer la sikit tentang kisah terbaru perihal susuku ini.
Memang sedih, tapi mungkin ada hikmahnya


Last week, sebelum pulang tu aku letak le paket susu ni kat atas meja.
lepas tu my officemate dok citer ttg sandwich beg yang ada pelekat. 
dia nk beli yg pelekat tu lebiuh kemas

then dia ambik paket susu aku dok bukak & ckp pelekat paket susu aku memang ketat
aku pun tak de la belek belek dah lepas tu.

ambik terus masuk beg & balik umah.
sampai je kat umah nak simpan dalam frideg, semua susu aku tumpah dalam beg
sedih.. wooo... penat usaha aku mengepam susu hari tu
semuanya tumpah & dah rosak susu aku.

Masa tu memang marah sesangat. 
dah bukak tu pelekat la elok elok, tak de la leh tumpah mcm ni

Then bila aku fikir kemabli.. mungkin ini dah ketentuan Allah
mungkin susu aku that day tak de rezeki anak aku
atau mungkin jika anak aku minum susu tu akan memudaratkannya
maka Allah tumpahkan susu aku supaya anak aku selamat

ye la kan, Allah maha mengetahui
mungkin berlaku kekhilafan apa apa di pihak aku
Allah maha mengertahui, setiap kelemahan datangnya dari aku.

Tak pe ok... 
kita harus redha..

15 comments:

  1. semua yg blaku ada hikmahnya....:-)

    alhamdulillah hg masih ada rezki ss nk kasi aleesya..

    ReplyDelete
  2. walaupun payah tapi kene bersangka baik kan kak.. ^_~

    ReplyDelete
  3. Yup betul, mungkin ada hikmahnya kak......
    Mesti Aleesya semangatkan.....
    minum susu badan je...

    ReplyDelete
  4. penah terlanggar susu yang dah dipam... tumpah semuanya... bukan rezeki qays masa tu. tapi rasa ralat sangat sbb salah sendiri...

    ReplyDelete
  5. ada mkn supplement pape ke nak bg susu bdn still byk...
    sy fully breastfeed anak skang 1thn 3 bln hnya jika sy ada kat umah, kt umah nanny dia minum susu formula...
    betul tu, ade la hikmahnye susu tu tumpah...:)

    ReplyDelete
  6. betul tu.. setiap yang terjadi ada hikmahnya.. Itu adalah rancanganNya..

    ReplyDelete
  7. syok ar hang psl dpt fully breastfeed..:-)

    ReplyDelete
  8. ada hikmah tu..

    tapi bengang jugak kan beg basah kena susu?

    hihi

    ReplyDelete
  9. susu awak kan byk..
    teruskan pam..tak der rexeki tu..
    :)

    ReplyDelete
  10. betui tu , mungkin ada hikmahnya kan .

    ReplyDelete
  11. mmg bukan rezki anak2 ari tu wantie kan!

    ReplyDelete