Monday, September 17, 2012

Makan sama sama ok...

Suatu petang, sampai je kat umah, aku terus fetch Amirul dari rumah baby sitter
Malas nak masak, hubby kerja dan aku nak makan kat luar dengan Amirul
Aleesya, lepas Magrib baru pergi ambil

Amirul order ayam goreng instead of chicken chop
tapi makan tak habis
Jadi aku tapau bawak balik seketul utk Aleesya

Bila malam, mula la anak anakku ini
dok berebut ayam goreng seketul tu.
ayam goreng ala-ala KFC cam tu la.
ishh.. tak puas mkn ayam goreng plak dorang ni

sms hubby suruh dia pagi besok balik kerja beli ayam
nak buat ayam goreng tepung biar anak anak puas makan.

yang ni untuk papa. sambal udang campur sambal ikan bilis
dia boleh makan time breakfast & lunch jugak.

Bila dah siap aku goreng, Amirul pepagi dah ngadap ayam goreng
dia cuti sebab ganti bebudak ambik UPSR

sambil makan sambil main lappy

suka benor dia leh makan ayam goreng
Aleesya pun tido lagi, makan sengsorang tanpa gangguan
hahaha...

Nampak tak mata Aleesya tu mcm bengkak kan
Lepas bangun tidur je terus bedal ayam abang yang kat dalam piring sebelah lappy

seketul dia grab, tak de nak kasi abang aih

Ni ha gaya dia makan, abang pujuk sikit sikit
last mau jugak dia share ngan abang
tapi... make sure ayam tu dia yg pegang

abang dpat gigit sikit je
bukan tak de lagi kat dapur, tapi dorang ni memang suka cam ni kot
makan rebut rebut baru sedap kot.

abanglah yang mengalah ambil ayam lain kat dapur
ayam kat tangan Aleesya ni di genggam erat
sampai ke umah baby sitter di bawa...
hahaha...

sebelum ke rumah Mak ( BS)  sempat juga Aleesya suapkan Amirul
mcm ni le kalau adik beradik
tak mau gaduh gaduh..

Ibu masak semua tu untuk korang le..

kalu beli kat luar 2 ketul ayam goreng dah RM 6.00. Tapi kalau beli sekor ayam baru 15 ringgit
dapat goreng berketul ketul.

Note : Suami ketua keluarga, Isteri ketua ekonomi.
jgn sampai ekonomoney udah le. ngeeeee

9 comments:

  1. klass gitu kan .
    breakfast dgn ayam goreng .
    heeee :D
    terbaik !!!!

    ReplyDelete
  2. hehe budak2 masa berebut tue yg rasa nikmat makan tue.

    ReplyDelete
  3. adeh.. saya pulak yang jadi lapar ni.hahaha

    ReplyDelete
  4. Bagus....
    1)Bagus suka makan ayam goreng wlpn bukan digoreng di dapur KFC..
    2)Bagus makan adik-beradik ni...
    3)Bagus mak nya goreng sendiri ayam tepung rangup kesukaan anak2nya ni...hehe.

    ReplyDelete
  5. sama la anak2 akak pun suka berebut.. tp mereka tu rebut2 sayang namanya..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum
    Nice post. By the way thank follow blog TA.

    ReplyDelete
  7. amboi suka abang & adik ni makan ayam yer.. ni kalau qalesya nampak ni mesti dia kata "ibu, adik nak ayam gak"

    ReplyDelete
  8. Sedap tgk ayam goreng tuh.. biasa laa budak2 tgk ayam goreng suka laa kan.. mak bapak pun suka kalau ayam goreng nie masih panas2 lagikan.. :)

    ReplyDelete
  9. makan gaduh2 mmg best kut..hikss...

    ReplyDelete