Tuesday, November 13, 2012

bunga dari Kertas Pembalut Hadiah

Memang respect kalau orang yang mempunyai tangan yang berseni.
Maksud aku, asal dapat satu benda je mesti dia booleh create sesuatu
yang kreatif.

bunga ni kalau letak kat atas meja mesti cantikkan.
Bila tengok caranya tu senang je
boleh ke aku buat. cuba ok..
bahan bahannya
potong kertas pembalut  10' x 10' mcm ni

lipat menjadi segitiga cam ni 

seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
gulung mcm ni
kemudian letakkan gam agar bercantum
jadilah sekelopak bunga
ulangi lagi.. sehingga 5 kelopak
cantum semua.
kemudian letakkan lidi satay tu.
kan dah jadi bunga..
apa lagi masuklah ke dalam pasu yang comel


Note: mesti best kalau dapat main lipat lipat dengan anak

11 comments:

  1. wahhhh nmpk best laaa....hihihi nnt boleh try...

    ReplyDelete
  2. Kak Wantie nieh selalula buat benda2 yg org impress! Senang2 je dah jadi macam2 benda lawa. Nak try la...nak bagi kat anak buat bernama Mia:)

    ReplyDelete
  3. Wahh rajinnya T.. kreatif betul.. :)

    ReplyDelete