Saturday, December 22, 2012

Breakfast sihat

Bila cuti, aku sibuk melayan anak anak
kalau hubby pun cuti jugak, sekali ngan hubby nak kena layan. biasala kan..
aku ni saja dan suka nak semakkan umah bila cuti.
then bila anak anak tidur baru kemas.
pelik tak.. bior le pelik inilah caraku,.

aku suka kalau Amirul buat je sendiri.Tapi selalunya aku le.. ngee
kena mood ok dia buat le. kalau tak ok, air sejuk pun suh aku ambilkan.

Dia buat sendiri pun sebab dia suka dengan fresh milk. memang selalu ada kat dalam peties tu
yang bestnya AMirul ni dia suka fresh milk yang plain. good boy.

Si abang dah selesai.. Si Adik nak makan apa bangun nanti
aku pun meringankan tulang buat cream soup
cream soup lagi.. ( tapi aku pelbagaikan agar Aleesya tak jemu)

kali ni aku buatkan Aleesya Pumkin Soup. aku taburkan sedikit Nestum kat atas tu
So, dia tak yah makan ngan roti, Boleh kenyang tul tak?

ada fresh strawberry yang anak baby sitter bagi. aku saja letak buat hiasan
sebab nak umpan Aleesya suh datang makan. hahaha tak tik
last aku yang makan semua strawberry tu.
Aleesya tak makan pun sebab masam..
hmm.. licin gak dia makan. 
aku memang suka bila tengok anak anak makan.

si Aleesya ni, nak suap sendirikan.. kan..
habis penuh kat lantai tumpah..

semua tu akan kubersihkan selepas dia tido kejap lagi.
kalau dia tak tido, memang tak kemas umah aku.

cuci kat dapur sdia sepah kat hall. cuti kat hall dia sepah kat bilik. 
baik tak yah kemas. buat penat je. tunggu dia lena dulu.

Note: Biar letih asal hati puas.

13 comments:

  1. Sedapnya... ada strawberi lagi.. I like :D

    ReplyDelete
  2. Mmg gini la gamaknye kalu ada ank kecik...mmg xleh nk mgemas...camne kemas tetap sepah smula..

    ReplyDelete
  3. salam sis wanti...
    patutlah sis kelihatan jelita dan menawan....memang terbaek lah sis wantie...

    ReplyDelete
  4. betul taktik tu, sekali harung jer kemas, kalau tak buat penat jer, suara pun pecah taman kalau saya la. hihi

    ReplyDelete
  5. wah..lama tak makan nestum ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. teringat lak time kecik3 dulu, minum susu dalam piring,,hehe

    ReplyDelete
  7. wah sedap ada starwberry lagi I likeeee

    ReplyDelete
  8. danish pun kdg2 dh pandai wat air sndiri..paling suka milo hehe

    ReplyDelete
  9. same la kite...anak dh tido baru leh kemas..kalau x , sekejap je.dh sepah balik....
    wah, rajinnye pelbagaikan makanan anak..teruja la anak nak mkn kan??

    ReplyDelete
  10. mmg penat ada anak2 kecik nie....depa suka xplore..pgalaman utk aku la tu...

    hg tgk la irfan kasi semak umah hg cm ne..haha..

    ReplyDelete
  11. bila anak2 dh besar mmg apa2 pon nk wat sndrk.. elly smpi kat tadika cikgu dok crita dia sgt independant segala2nya nk wat sndrik :)

    ReplyDelete
  12. betul tu, biar penat tp ati puas demi anak2 kan

    ReplyDelete