Monday, December 24, 2012

Saya Pun Kesiankan Awak Juga

Sejak belum kawin, aku memang dah tau yang hubby minat sangat bola.
selalu main bola, terpeleot kaki, tangan
lebam betis tu semua dah jadi asam garam hidup dia.
Bila kawin, aku lagi pelik sebab minat bola dia menjadi jadi
sampai pukul 3-4 pagi tengok bola. kejap dia tengok TV, kejap TV tengok dia.
kalau musim bola, tido kat hall je la dia tu.

 

Kata Ustaz, tak minat tak pe, tapi sokong minat suami
Tahu... tapi tak yah la dok ambik tahu sangat..
maksudnya, kalau dah minat suami mcm tu, jgn bangkang, tunjukkkan yg kita pun minat sama
tahu bola tu mainan lelaki, tapi tak yah la pergi main bola pulak.
So, aku pulak minat sangat ke dapur
kejap nak masak itu, kejap nak masak ini
Baru baru ni.. dah tengah malam aku masih dok mixer adunan buat kek la
buat home made ice cream la, buat duyan crepe la.

Last, hubby pun nyindir... Awak tak pening ke? asyik duduk kat dapur ni je?
kikikikik... tau le tu rasa diri tak di layan.
jeles kat dapur sebab aku lebihkan masa dengan dapur kot.

kenapa? abang pening ke tengok saya kat dapur ni
ye la.. pening, asyik memasak je.
Ni durian ni.. satu umah bau durian.. dah seminggu tau.
kahhhhhhhhhhhhhhhhhh...
saya ni kesian kamu tu...
Apa boleh buat bang..minat..minat..
mcm awak minat bola tu..
kalau saya boleh sokong awak minat bola,
tak bolehkah awak sokong minat memasak saya ni?
bukan tak sokong...tapi saya kesian. nanti nak pergi kerja lagi
Saya pun bang.. kesiankan abang juga...
memalam dok bulat mata tengok bola
lepas tu nak pergi kerja jugak kan..

dah tu minat awak.. sampai tido pun kat hall
then.. hubby pun mebalas, 
ha.. kan memasak tu minat awak kan..
pas ni tido kat dapur la...

 
kikikikik...tetiba kami ketawa bersama sama
mcm lucu la pulak. 


Thanks sebab prihatin tentang saya.
Alahai dapur ada orang jeles kat awak tau.
 

13 comments:

  1. lelaki minat bola tu normal la noh...mcm laki aku gk le kalau ada bola smpi pagi dia layan, tp kena aku pun bersama2 tggu..so ada la peneman utk bertepuk tampar..wakakaka...kalau aku tertido, jwbnya tv tgk dia gk le..kahhhh...

    ReplyDelete
  2. hhahahaha..saya baca sampai abes kelaka la laki bini..heheh..apapun korang tetap sweet

    ReplyDelete
  3. sweetnya ...
    yang part last nak tergelak.. hehehe

    nak blog ni diedit secara free ?? full edit pulak tu, meyh join contest amal.. takyah buat entry
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/12/contest-siapa-nak-blognya-di-edit-tanpa.html

    ReplyDelete
  4. hahaha..so sweet... masing2 mengusik sesama masing2.. wah..

    ReplyDelete
  5. hiihihi klakar la u both, so tdo kat dapur tak? hahha

    ReplyDelete
  6. comel je cite.....yg oenting kna saling memahami....hubby sy pun tgk bola..tp xla diehard sgt......
    minat sya??? ntahla..xde yg khusus kot...

    ReplyDelete
  7. xpa..hg dok dapur ada hasilnya gak...:-)

    ReplyDelete
  8. alahai sweetnyer!

    ReplyDelete
  9. amboiii..mesra2 gitu...
    biar minat tak sama..tapi kemesraan penting dalam umahtangga ni kan kan kan...

    ReplyDelete
  10. pandai jugak hubby wantie buat lawak ye...kikiki...pasni hampar toto kat dapur ye...

    ReplyDelete