Monday, March 25, 2013

Lingkup Semua.

Al kisahnya, hari jumaat aku sakit, tak de le teruk sangat
so, balik rumah dalam pukul 8.30 mlm dah zzzzzzz...
hubby kerja malam, bila Aleesya ngantuk Amirul letak je dia sebelah aku.

 

Pagi sabtu tu memang aku still tak larat la
memang tak buat breakfast or prepare apa apa makanan untuk Amirul 
dah pesan kat Amirul supaya ke Rumah Baby sitter, pergi makan
jgn kacau papa, papa letih balik kerja malam . so papa nak tidur....

Pas tu aku pergi kerja.
Balik lambat sikit, biasalah kata je half day, kalau kerja banyak kena la terus habiskan
then pukul 3.00 baru boleh balik, call my hubby
tetiba Amirul yg jawab. sah sah le dia tak ke rumah baby sitter.


Balik rumah.. hmmm.. mcm biasa, seorang ibu pasti akan dapat detect
apa yang anak buat sepanjang ketiadaannya di rumah. tul tak?
tanya Amirul siapa goreng nugget
Mirul la.. tapi tak jadi la..
Kenapa?
Mirul goreng tak letak minyak, pas tu semua jadi hangit
dalam tu mentah, langsung tak boleh makan...

  

Papa mana?
Papa tidur. Mirul buat sendiri sebab Mirul lapar.
Masa tu rasa mcm nak bersilat gayong pun ada ngan Amirul ni
berani dia main dapur semua, masak bagai..
kang terbakar satu rumah baru tau
eeeeee....... geram tul
habis lingkup!!!


tengoklah my kuali
tonyoh tonyoh sampai nak lekang bahu pun 
dah tak cantik.. waaaaaaaaaaaaaaa



Note: Risau...risau...risau..

15 comments:

  1. pertama kali ke si Amirul memasak nie...kesian pula sampai hangus kuali maknya ye....

    ReplyDelete
  2. Allah..nasib baik tak ape-ape!risau nyer!

    ReplyDelete
  3. salam sis wantie
    Apakah perkhabaranya sekarang?

    ReplyDelete
  4. memangbla kan..
    bile tak sihat ni..semua rutin x bejalan lancar mcm biasa

    ReplyDelete
  5. bahaya tu...nak kena pesan kat Mirul tu..

    ReplyDelete
  6. bahaya tue noh...kalau hg ada sebelah n monitor ok la..nie sendiri2..nasib baik dier tau gak tutup api tue..

    ReplyDelete
  7. abis kuali hangit...siannye lapa sgt kot si amirul tu...usaha jugak dia nak makan...

    ReplyDelete
  8. Bahaya ni kak..
    Nasib takde apa yang jadi...

    ReplyDelete
  9. haippp bahaya tu...

    tp dia nk berdikari kan..

    ReplyDelete
  10. Ya Allah, nasib tak de ape2 tapi pandai berdikari..

    ReplyDelete
  11. Rajin sangat berdikari Mirul ni, bahaya jugak laau dah jadi lagu tu. Tingat I ngan abang I dulu lapar konon nak masak nasi dah cuci beras semua nak buh poyok letrik tu dengan basah2 segala air menitik, nasib baik jiran sempat tengok. Kalau tak mauu rentung dua beradik kena renjatan huhuhu.

    ReplyDelete
  12. laaaaaaaaa sian dia lapar
    napa x gerak abahnye

    ReplyDelete