Thursday, March 14, 2013

Sekali lagi- fasa hidupku berubah

Hari ini.. merupakan last day aku kat company tercinta aku ini
dah 11 tahun aku di sini. Tapi nak wat camna aku kena melangkah keluar
ingatkan inilah yang terakhir tempat kerja ku.
rupanya ada lagi lepas ni . kekekeke..

Di hujung tahun 1997 aku dah pun bekerja. siannnn kengkawan ngan buku semua
aku dah kerja. kumpul duit nak masuk univesity. sedih tau
tapi azam aku kuat. sambil kerja tu buat jugak part time study kat USM.
dapat sijil je. tak leh sambung diploma sebab kena full time study
waaa.... sapa nak tanggung aku kalau aku study full time.

Setelah 4 tahun kerja kat Insurance company aku berhijrah ke sini
cintan cintun bagai. pas tu kawin tapi bersyarat sebelum aku kahwin tu
Nak kawin kalau hubby sanggup susah payah ngan aku tuk aku sambung study
hubby pun tak jadi nak ke United Kingdom sebab takut aku melepas kat orang lain
hehehehe... cinta la katakan. mana boleh berpisah.
Tadi pi lunch ngan budak ni, lama tul tak jumpa dia. Busy Tul Adik hamba sorang ni

Pas kahwin 6 bulan, dah beli rumah. rezeki...
pas tu terus sambung study buat degree terus sebab dah ada pengalaman kerja
4 tahun lebey aku study. mengandungkan Amirul pun time dok study tu la.
pas dapat degree company naikkan grade dan gaji sekali le kan..


tapi tak puas hati gak, cari kerja yang lain tak dapat dapat
ngandung gugur,ngandung lagi ..gugur lagi
2010 ngandung lagi pas tu lahirlah Aleesya pada tahun 2011.
Mungkin ini rezeki anak anak
recently baru dapat offer kerja kat tempat lain
Bos pujuk suruh stay pun tak mau, still nak resign jugak
dan hari ini adalah hari terakhir aku
sebak pulak rasa. Tak de Farewell pun. uhukhukhuk...
Bos cayang bagi extra money..
berapa? adelah.. seganlah ai nak citer


Note : wish me ggod luck at my new workplace ye kengkawan.
bermulalah Fasa baru.

20 comments:

  1. Moga T success di tempat yang baru dengan new environment yang baru.. serta kawan2 yang baru.. :)

    ReplyDelete
  2. all da best sis

    xpe..at least boss appreciated kite.. :)

    ReplyDelete
  3. gd luck Ti, rezeki kita dh ditempat lain, tk kisahlah janji kena kerja dgn ikhlas ye.. all the best !

    ReplyDelete
  4. Selamat melangkah ke tempat baru kak..

    ReplyDelete
  5. semoga rezeki akak melimpah ruah ye kak. all the best!

    ReplyDelete
  6. Lama tu 11thn.. xpelah berhijrah kepada sesuatu yg lbh baik. Semoga terus sukses dlm kerjaya baru nie :D

    ReplyDelete
  7. alamakk....tahun depan nk renew roadtax kete takde laa orang nk sponsor dh, ye...hehe..

    Takpe...rezeki ada di mana2...selagi ada usaha disertakan doa...insyaAllah..

    ReplyDelete
  8. selamat menempuh keja di tempat baru..
    rajin2 keje..
    bonus nt lebey ;p

    ReplyDelete
  9. mmg sedey nk tingal compny tau .. tp life must go on

    ReplyDelete
  10. semoga maju jaya ditempat keje baru ye... wantie...

    ReplyDelete
  11. Wish u he best of luck dear. 11 tahun is a very long time, tempat tu dah macam rumah u pun kan, dah masak dengan segala ragam. I yakin all this for your better life ;);)

    ReplyDelete
  12. gud luck t..all the best..i know u can do it..heheheh inshaa Allah semua nye baik2 belaka ok..hoyeahhh do take care xoxo

    ReplyDelete
  13. Promosi Rainbow AlQuran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013. Siapa cepat dia dapat.

    http://bit.ly/cd2aQx

    ReplyDelete
  14. cuak juga hamba dengan tempat baru

    ReplyDelete
  15. wah.. bermulalah fasa baru ye. good luck tau..

    ReplyDelete
  16. cmna kt tpt br beb? Sure best kan..:-)

    ReplyDelete
  17. owh..tempat kerja baru yek..
    all the best kak..=)

    ReplyDelete
  18. wahh sonoknye akak dah kawen baru 6 bulan boleh beli rumah dah. rezeki kawen org kata no.

    semoga akak sucess kat tmpt baru :)

    ReplyDelete