Friday, May 17, 2013

Hadiah Untuk Cikgu Suzanna Sayang.

Serious aku cakap. kekadang aku rasa mcm tak cukup masa nak berkomunikasi dengan anak anak
rasa mcm terkilan sebab aku memilih untuk bekerja 
berbanding menjadi suri rumah..

Tanggal 16/05/2013 adalah hari guru
seperti tahun lepas, aku terlewat juga menyediakan hadiah untuk cikgunya
Amirul akan bersedih sebab dia kena bagi hadiah tuk cikgunya
pada 17/05/2013 bersamaan dengan keesokkan harinya..

Maka dengan penuh kasih sayang dan atas kelewatan aku gagah juga pergi beli hadiah
tahun ni aku beli gelas yang tinggi tu.

Amirul kata dia bagi kat cikgu Suzanna, sebab dia sayang kat cikgu Suzanna
dia bukan cikgu kelas Mirul, dia cikgu Bahasa Malaysia
( sian cikgu kelas dia kan..)

Tak pe la kan, bagi salah seorang dah ok.
kalau nak bagi  kat semua guru, jenuh jugak la
nak beli pas tu nak carry bawak pergi sekolah lagi..


Amirul tunjukkan aku result Bahasa Melayu ( pemahaman)  dia
hmm..sejuk rasa.

yang ni pulak result dia untuk Bahasa Malaysia Penulisan
lagi sejuk rasa...


***sebab tu Mirul nak bagi hadiah kat Cikgu Suzanna.. sebab dia bagi Mirul markah banyak**
kui kui kui...
tak pe la Amirul, mcm mana pun, pernghargaan tu penting
mungkin Amirul suka cara pengajaran Cikgu Suzanna ni


dalam banyak banayk cikgu kat sekolah mesti ada cara masing masing
dalam mengajar. betul tak.
Tak semua murid selesa dan tak semua murid tak selesa..



Note: tengok Markah Amirul tu, mcm ya ya je kan. tapi result exam tak de la dapat no 5 ke bawah
ramai lagi murid yang lebih mantappppppppppppp!!!!


15 comments:

  1. bagus mirul. Dia suka cikgu tu sebab ajar dia sampai dapat markah macam tu.

    ReplyDelete
  2. Wahh pandainyaa amirul..
    Sayangnyaa dia kat cikgu dia yer.. bagus laa gitu.. :)

    ReplyDelete
  3. hehe..mesti cikgu suzana tu lawa kan..=P

    husna dulu time sek mampu buat hadiah sendirik je..=(

    ReplyDelete
  4. gud boy..sejuk jugak perut aunty hehe

    ReplyDelete
  5. Amirul suka subjek BM tu..mcm saya.hehe.

    ReplyDelete
  6. dalam belajar mesti ada cikgu yang jadi pilihan kan...

    agaknyer cikgu suzana ni pandai ambik hati budak2 kan..

    ReplyDelete
  7. Mirul sayang Cikgu Suzana yer... itu la lain cikgu, lain caranya.. bila murid suka dorang, baru la murid suka matapelajaran yang diajar. (Tafsir diri sendiri ni hihi)

    ReplyDelete
  8. hehe..boleh plk cmtu yek amirul...ckgu yg bg markah byk jer yg amirul bg hadiah yek...hehe...tersenyum baca entry ni...=)

    ReplyDelete
  9. Adik saya paling sibuk beli mcm2 hadiah utk cikgu2 kesayangan dia !

    ReplyDelete
  10. tk per la..dh ank nk kasi adiah..kita la kena beli..hehe

    ReplyDelete
  11. Lain kali cikgu nak hadiah..kena kasi markah banyak2 kat anak murid..hehehehehe

    Cikgu itu ajar yang terbaik..sebab tu Amirul sayang ketat Cikgu Suzana..

    ReplyDelete