Saturday, June 15, 2013

Ribut ribut di Pulau Pinang


 
di petik dari : http://cthoney.blogspot.com/ ( sili klik utk selanjutnya)
11/6/2013 Pulau pinang di kejutkan dengan kejadian ribut
di mana ombak di Pantai di Padang Kota Lama naik sekitar 3.5 meter.

gambar sekadar hiasan
 dan pada 11/6/2013 jugak angin puting belung telah melanda 
kawasan perumahanku di Permatang Damar Laut.
Menurut Jiranku dia dapat melihat angin puting beliung tu datang 
dan kelihatan di udara segala daun kering  dan sampah sarap di pusing angin puting beliung.

 
menurut kata my hubby dia dengar kat block di hadapan bunyi kaca tingkap rumah pecah
Dan Rumah jiranku  telah di tobak dek angin tersebut
sampai bumbung rumah bocor.
Syukur..rumahku tak di apa apakan, cuma Piring Astro tu je terpusing sikit.

Sekadar hiasan
12/06/2013.. Ramai la jenjiran aku dengan penuh keriangan mengutip kerang
di Pantai belakang rumahku.Spesis Kerang bulu..
Maaf le nak pergi jadi photog pun aku tak mau.. takutttt
banyak betul kerang yang naik. Ada le jiran ajak tuk sama sama pergi kutip
tapi aku menolak dengan lembut
Bukannya apa, dulu...masa Tsunami nak datang, Banyak betul ikan yang naik ke darat
last.. Tsunami... kali ni kerang pulak.. risau la pulak..

Sebelum dan selepas.

13/06/2013 pulak, kejadian ribut yang kuat sehingga menumbangkan penebat kilat di Menara Umno
kat Jalan Macalister tu.Pagi tu memang aku ada ke sana
sebab Ke Kurnia Insurans, Syukur..time aku pergi tu tak berlaku ribut.

 
   
Video sewaktu kejadian.



Petang tu pulak aku balik awal.. dalam jam 5 petang 
masa on the way balik tu pun aku rasa angin kuat.
Sib baik Allah gerakkan hatiku untuk pulang awal..
Sebab ada pokok tumbang kat  Jelutung Expressway tu akibat ribut
yang berlaku pada jam 6:45 petang tu.


14/06/2013 memandang  Bos dah approved MC yang hari khamis tuk di setelkan pada hari jumaat 
aku pun rilek je la kat umah tak de wat apa apa
Piring Astro tak di baiki lagi, So, satu habuk news pun aku tak tau la

Luckily My Sister In Law kat Ipoh call tanya ttg ribut tu
apa lagi terus call Nureen le sebab my SIL ckp menara TM
Nureen suh google.
Aku tak de la Google aku pergi terus ke Youtube..
terkejut jugak tengok video tu..

Ni la kekdahnya kalau tak dapat tengok News
tersangat penting TV tu kan..kan..


 Di khabarkan hari ini (15/06/2013) ribut akal berakhir
adakah ianya akan berakhir begitu je
atau akan berakhir dengan satu lagi kejadian ribut?



Note: Mcm mana le nak bagitau Mak tentang Cyst aku ni.......

11 comments:

  1. Takutnya tengok. Baik Teena dah x dduk kt Penang lg

    ReplyDelete
  2. semoga segalanya selamat sahaja

    ReplyDelete
  3. ila ada tgk berita haritu..mmg teruk jugak yer ribut tu

    ReplyDelete
  4. ila ada tgk berita haritu..mmg teruk jugak yer ribut tu

    ReplyDelete
  5. ishhh bahyer nya... kite pon tau pon ade ribut kat penang.
    bagus gak akak updet.. terus dah tau sekarang.

    ReplyDelete
  6. Ya Allah dahsyat jugak yer. Take care u guys.

    ReplyDelete
  7. risau baca cerita ni & T take care juga yer

    ReplyDelete
  8. mcm2 dh skrg...

    hari psl jmbtan runtuh kan..

    ni ribut plak..

    ya Allah semoga kita dilindungi..ameen..

    ReplyDelete
  9. boleh lak org tgk2 kat padang kota lama tu..x takut ke ish3x

    ReplyDelete
  10. itulah..kty pun ada dgr pasal ribut..ngn tgk tv gak..
    mmg dasyat..terpikir gak..sbb baru2 ni kan kty ada ke penang..

    ReplyDelete