Saturday, July 20, 2013

Aku Yang Dulu Bukanlah sekarang


Asal aku ada kat rumah je, Amirul mesti mintak phone nak tengok youtube
on je youtube dia lepak kat dalam bilik dendiam.
tak main pun ngan Aleesya...


berkali kali dia dok dengar lagu " Aku yang dulu bukanlah sekarang"
mula dengar tu tak de la best mana..
aku agak ni lagu kanak kanak ..

Then, Amirul pulak selalu dok nyanyi.. "Duluku di tendang sekarang ku disayang"
ish..kenapa la lirik lagu tu sedemikian rupa.
 last aku sendiri yang dok dengar lagu ni.


best jugak.. lirik nya tu kalau di amati... rasa mcm sedih la pulak..

kalau kat area umah aku, bebudak ramai la dok on lagu ni kat phone dorang..
then tadi kat Mutiara FM pun disiarkan juga..


Note: Lagu ni menggambarkan sebahagian kehidupan kanak kanak di Indonesia.

7 comments:

  1. pengalaman akak kat bandung...budak2 nya ramai dlm hidup yg terdesak. Tp dorang punya bakat yg tinggi....terutama dlm seni muzik. Dorang kreatif dlm mencipta lagu sendiri..itu adalah anugerah.

    Kalo tgk dorang...rasa sedih dan sayu sgt. Teringat laa kat anak2 kita yg sangat bernasib baik.

    ReplyDelete
  2. tak sangka dia dah jadi hebat sekarang nikan? kalau di pasar malam di tempat aiza pun selalu dipasang lagu ni..

    ReplyDelete
  3. rajin amirul layan lagu kat youtube ye...

    ReplyDelete
  4. lagu indon kadang tu makna dia dalam sikit

    ReplyDelete
  5. Nama budak ni Tegar..
    dah jd famous skrg sbb mmg suara dia best! memula menyanyi di jalanan je, tak sekolah..skrg hidup Tegar dh berubah...:)

    ReplyDelete
  6. tk penah dgr pon lagu ni..
    bdk2 sana kan..
    hidup dorang ssh...

    ReplyDelete