Friday, July 5, 2013

Ku seperti mati hidup Semula

Korang pernah rasa tak mcm mana mati hidup semula.
aku dah merasainya 2-3 kali tau.
Maksud aku mati perasaan, mati semangat semua tu.

How  you feel  when the doctor say
" Please listen clearly, after I check through you, I found that there is a lump on your breast"
dan lagi satu ayat power
" See this monitor, I found 2 cyst on your Ovary"


Ok berbalik kepada cyst aku di mana aku dapat detect bulan lepas
seperti yang doktor cakap, pembedahan tak akan di buat sebab cyst tu kecik je
tak payah bimbang sangat... ( cam no la tak bimbangkan)
doktor ada jugak cakap," if you ar lucky, this cyct will gone during period time"

 

Baru je kejap tadi, aku pergi scan sekali lagi
sebab aku dah tak de rasa sakit kat perut ni dah
dah rasa mcm orang sihat le kekononya
cuma makan tu je still pantang..

Korang tau.. what the doctor said to me while scanning my tummy
" See.. I show you, there is nothing on your Ovary, Your Rahim  also clean
no pregnant no cyst. Clean!

Subhanallah, Maha suci Allah
sesungguhnya doa yang kupanjatkan, dimakbulkan olehnya.
 berjuraian airmata kegembiraanku.
Tangan doktor tu ku genggan tak terasa je
Happy sesangat..
Rasa mcm nak je aku naik atas gunung yang tertinggi tu, laungkan yang aku dah bebas dari cyst

Syukur sangat sebab, allah pertemukan aku dengan Tok Long
yang sanggup membantu aku mengubati penyakit cyst ni
semuanya adalah dengan kehendaknya.

Lepas je confirm dah tak de cyst tu, aku terus call husband, mak ayah semua
bersyukur sesangat..
my hubby dah promise dah pergi putus ubat ahad ni.


Note: nanti ku buat entry khas tentang cara perubatan yg ku amalkan.
ada cabarn cabarannya jugak.

18 comments:

  1. Alhamdulillah, smoga akak sihat2 slalu...

    ReplyDelete
  2. mama pernah mengalami situasi adanya cyst di situ.
    walaupun cyst tu kecik, tapi doktor mengesyorkan mama membuangnya... so, alhamdulillah, sampai sekarang mama bebas dari cyst tu..

    ReplyDelete
  3. Alhamdullilh..segalanya dipermudahkn..=)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..memang rasa macam mati hidup semula kan..rasa macam baru dapat oksigen baru kan..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, agar semuanya akan baik seperti sedia kala...jangan lupa makan ubat dan berpantang..semoga dipermudahkan NYA..

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah syukur padaNYA


    ReplyDelete
  7. syukur kak...moga akak terus diberikan kesihatan yang baik :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah bila doktor katakan semuanya dah ok..

    ReplyDelete
  9. syukur kak wanti..
    takde ape2 dah.
    nanti sharekan yer. ..

    ReplyDelete
  10. salam sis.. Alhamdulillah smuanya kembali seperti sedia kala.. Allah maha brkuasa.. xde sape dapat pertikaikan kekuasaannya..

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah k wantie dah sihat n dh sah xde cyst tu...memang leh gugur jantung kalau dpt berita yg gitu...nasib baik everything has gone...cma dktor kira silap tengok la yek...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. itu lah berkat tak putus2 doa, In Shaa Allah pasti dipermudahkan jalan kan . Neway, selamat berpuasa juga ye , moga amalan2 kita kan diterima oleh Allah swt

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillahhhh....syukur.

    **mmg tunggu T citer psl perubatan ni..

    ReplyDelete
  14. Alhamdullillah.. moga sihat..selamanya..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..
    happy utk hg...:)

    ReplyDelete