Wednesday, July 3, 2013

Lagi Satu Nak Dua

Banyak sangat cerita nak di kongsi kat my blog ni
Mungkin ada yang rasa tak penting.
Tapi bagi aku entry begini setiap bulan adalah sangat penting.

Lagi sebulan Aleesya nak Dua Tahun
Sekejap je kan. Ada yang dah tanya adik untuk Aleesya..
hmm.... kepada yang bertanya.. " Kalau diizinkan Allah ada le tu"

Apa yang dapat aku lihat pekembangan Aleesya ni, dia lebih advance dari kanak kanak
seusianya. aku compare ngan anak anak jenjiran aku le. tak de la wat statistik bagai.

sekrang ni dah pandai nak bagi feedback bila orang suruh ambik itu ini
dah pandai pakai baju seluar sendiri
asyik mintak nak makan nasi je. 
semua jenis makanan dia makan, selain mee dia sangat suka makan sotong
kalau ada sotong..ayam tolak ketepi k.
 
dah pandai turun dari buai  dengan sendirinya.
dah pandai panggil nama jiran.
Tok abah le, mak tok le.. kakak itu la kakak ini la.
sangat mesra jiran okey!

dah pandai cakap dengan telefon.
 
part yang paling notty. Yang ni ibu tak suka okey!!!!
 
kalau abang nak baring kat situ, kat situ jugak dia nak lending
kalau abang duduk sebelah ibu, usaha sekuat hati nak lepak in between of us
kalau papa bersandar, dia pun nak bersandar sama
kalau abang guna sejadah merah yang tu jugaklah dia nak
sib baik pelikat abng pun tak berebut sama
 
 
*** sikap begini sangat sangat tak baik,
 sila ubah perangai kamu , tak baik hidup berebut, belajar menghormati hak orang lain,
abang kamu tu bukan batu yang akan ikut je karenah kamu, bimbang pulak ibu
kang satu hari di bedal nye kamu****
 
 
Note: Plan nak sambut My B'day sekali ngan Aleesya selepas Raya .
Moga di perkenankan Allah.



16 comments:

  1. aku rs semua budak2 baya cam alesya ni cam tu kut..anak aku pun alana tu..lau abg kakak duk rapat2 ngan aku..dia mulalah tepi tepi tepiiiiiii hahahah...berebut kerusilah mcm2lah...comel je tgk telatah diorg ni kan...

    ReplyDelete
  2. Birthday dia time nak dekat raya la nanti kan...

    ReplyDelete
  3. Anak sedara sya pun 2 thn..kuat merajuk..klu x Dpt apa yg dia mntak,dia guling2 atas lantai pasaraya mcm shin chan..huhu

    ReplyDelete
  4. comel tengok telatah anak2,,=)

    ReplyDelete
  5. Birthday Aleesya time ry ka? Cepat noh ms blalu..normal la weh klau anak dh besar..sure soklan cepu emas tu dtnya..;)

    ReplyDelete
  6. seronok kan tengok anak membesar depan mata kite...


    sifat tu memang kena kikis dari kecik..kalau dah besar nanti susah..

    ReplyDelete
  7. nk masuk 2tahun dh..
    alhamdulillah..
    cerdik aleesya ni..

    ReplyDelete
  8. ha'ah..alisya nampak bijak..
    sama laa mirul pun cuma alisya nampak lebih berani..

    **ehem...sekaligus ngan open house ke...T?? hehe..

    ReplyDelete
  9. Wah sambut bday time raya...kek dpt duit raya pn dpt :-)

    ReplyDelete
  10. INSHAAALLAH DIA AKAN JADI BUDAK YANG CERDIK TU :)

    ReplyDelete
  11. dia nak attention lebih la agaknya :)

    ReplyDelete
  12. mesti abangnya pun selalu mengalah ni..

    ReplyDelete
  13. Hehehe... senyum2 baca n3 ni..comell bah Alessya ni.. InsyaAllah jadi anak yg baik & solehah.. sbb Ibu dia pun mmg baik..:)

    ReplyDelete
  14. hehehe sekejap je dah jad anak dara yer alessya !

    ReplyDelete