Friday, August 16, 2013

Hari Raya 2013- Raya Pertama

Tak banyak photo yang dapat di sharekan bersama korang kat sini
Memandangkan Naiim sedang demam dan cirit birit so, mood kami untuk
beraya juga turut tercirit birit
kejap nak beraya kejap tak jadi nak beraya.. gitulah kekdahnya.

 Gambar berempat non hado, sebab Naiim tak mau langsung berbaju 
pakai tuala dan selimut je.. 
bentang toto kat depan Televisyen, dia lepak le kat situ
makan idak apa pun idak...

 Asyik dok melayan Naiim je. Aku bergambar kejap ngan Aleesya
time ni Papa pergi Sembahyang Raya
Aku tak join sebab aku cuti,,sayang kan.. tak dapat sembahyang Raya.

Eh.. Aku rasa tahun ni awal pulak start sembahyang
ntah le.. seisi keluarga kami rasa begitu.

Tahun ni abang ipar sulungku nak masak nasi briyani ikan tenggiri
Lemang pun tak buat sebab my father in law patah tangan di timpa buah kelapa.
adei.. cucu sakit tok wan sakit... dugaan...

Sayang seribu kali sayang.. Aku dah pun berkira kira nak photoshoot anak anakku di hari raya
akhirnya, sekeping gambar mereka berdua pun tak ada
sangat sangat terkilan.


Hasrat Naiim nak kutip duit raya pun tak kesampaian
Tapi tak pe lah kan.. Papa janji nak tambah sikit duit raya nya yang ciput tu
boleh lah simpan tuk study kelak kan..


*** Kami dah ajar Naiim sejak dulu lagi, jgn mintak duit raya, kalau org bagi ambil tapi jgn bersuara
mintak duit raya. Rasanya Naiim dah faham kot, sebab Papa pernah marahkan Naiim
pada raya sebelum sebelum ni***


Note: Papa tambah duit Naiim, ibu tambahkan duit Aleesya pulak k.

7 comments:

  1. alahaiiii sian naim..amboiii serba cekelat ye kak

    ReplyDelete
  2. wahhh coklat ek uols raya taun ni
    baju alesya lawa..tu kebaya nyonya ke ape hehe
    sian naiim..so skun dia dh sihat ke t?

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. sweetnyer gambar pagi raya t, suka kaler coklat tu hehehe

    ReplyDelete
  5. ha'ah....mmg kena ajar anak2 ni jgn mintak duit raya...
    jgn mengharapkan orang bagi duit raya..
    diberi...amek..
    kalo tak diberi (atau tuan umah tak terperasan wlpn dorang ada peruntukan duit raya)...jgn ingat2kan..hoho..
    Lagi satu...kalo diberi duit raya dlm sampul tu...jgn dok tgk2 brp jumlah dpn org yg kasi. Nak tgk ke..nak kira2 ke...balik umah nanti, huhu.

    ReplyDelete
  6. time raya pulak nak demam ye... siannye... mang takde mood terus la klu camtu

    ReplyDelete
  7. nanti naim dah sihat ..pakai balik baju raya ..buat photoshoot raya ..

    ReplyDelete