Thursday, August 15, 2013

Raya 2013- al kisah Baju Aleesya

Rasanya aku dah citer kat blog ni
Aku wat awal tempahan untuk baju raya Aleesya, sebab taylor tu terima banyak sangat tempahan.
tempah awal pun, 3 hari lagi nak Raya baru siap ok.
Masa ukur baju tu  Aleesya kurus je
sekarang dia dah bam bam sikit tau.
akibatnya...baju yang di jahit tu ketat..
ngam ngam je ngan Aleesya, rasanya Raya Haji nanti dah tak muat kot.
 Nampakkan.. kain tu dah ketat
Aleesya susuah nak bersila..
kita yang nengok ni pun rasa sesak..
tuan empunya badan lagi le kan.. cuma tak pandai nak komen je.
Bila duduk makan, kena duduk cenggini
kesian tau...rasa mcm aku dok dera dia pulak.
tapi... dia tetap comey kan..
haruslah kan puji anak sendiri. hahahaha...


moral of the story.. jgn hantar taylor awal sangat
dan si taylor pun sila jahit besar sikit.. budak budak memang cepat bam..bam..



Note: Si abang semakin kurus.. Adik curi semua lemak.


7 comments:

  1. makin bsr...makin bam2 dh dia..hehe
    mmg nmpk sendat tu...

    ReplyDelete
  2. kalo buat baju raya, fae x suka fit sangat ikut bentuk badan hehe..

    ReplyDelete
  3. Sian aleesya...kalau kita pn msti xselesa bila pkai baju ketat kn..nk mkn n brgerak msti ssh...mmg kna bgtau tailor suruh besarkn skit ukuran tu patutnya akak...biar besar,jnji bkn sendat:-)

    ReplyDelete
  4. aku ritu g anto 2 pasang baju tuk tiap sorg anak dara aku
    esok nk raya tailor tu anto satu je...huwaaaa
    tp nasib baju tu match ngan kaler tema weols
    ekceli hitam dan merah
    tp yg siap baju kaler pink ngan ada hitam skit2
    kebetulan lak aku pun ada baju pink
    mmg masuk lah ngan baju melayu laki aku ngan danish is kaler hitam
    mcm hepi sgt taun ni kaler yg menarik hehe

    ReplyDelete
  5. alor comeynya aleesya..
    x pe..satu hari je pakai ..janji dpt snap gmbr

    ReplyDelete