Monday, September 16, 2013

Monolog Dalaman (1)

Aku ni suka benau tengok gelagat orang.
Orang suka tak tengok gelagat aku?
lantaklah... nak tengok ke tak nak...


Monnolog pertama

gambar sekadar hiasan
Sedang aku tunggu lampu isyarat bertukar hijau
kat depan aku ada dua orang anak dara yang sedang naik skuter
ketawa ngilai ngilai, sampai aku yg kat belakang ni pun boleh dengar..
hmm.. apa yg dorang sembang tu..
Sambil dorang dok ketawa berbahak bahak tu.. lampu pun tukar kaler hijo
Tak nak jalan pun.. last aku horn.. tint tint..
sian deme terkejut dek horn aku..
hehehe... ..


Monolog Kedua
On the way nak balik kerja aku kena lalukawasan kilang
kat jalan tu, ada penutup lubang najis tu macam leaking, dorang letak Kon
Tapi kira banyak juga la air najis keluar... sampai aku kena ikut kanan jalan
bau.. musyuk woo..
Satu hari ada seorang lelaki, nak cepat kot, dia terus redah je air najis tu
bluwekkk...mesti bau semacam je seluar dia hari tu kan..kan...


Monolog Ketiga
Aku selalu pergi sembahayang kat surau kat tepi pantai sinun
suatu hari aku nampak satu kotak kecil. Dalamnya ada pencuci muka,
cream, bedak dan pelembab..siap tulis perkataan "WAKAF"
hmm... bagus jugak kan.. wakafkan pencuci muka. snagat sangat bagus.
Aku bukannya apa, kekadang kalau terlupa bawa telekung sendiri kena la pakai telekung kat surau
sadisnya, korang boleh tengok kat bahagian muka telekung tu
mesti ada bekas bedak kan.. ala kat mana mana surau ke masjid ke sama je

Ni satu hal ku nak tegur, cam ne la ambik air sembahyang kalau muka penuh bedak
tak rasa mcm tak cuci muka ke
bila habis berdoa tenyeh je kat telekung. adoi...
sila ubah sikap anda!!!


Monolog ke empat
Ada satu kapel..naik motor, si ister ( isterinya la kot kan) lupa lak nak tanya. ngeee
Carry beg besar sampai nak runtuh bahu.
Aku tengok kat depan tu, suami selamba je letak sangkar burung
lebih sayangkan sangkar burungnya daripada isteri.
 


Note: Semuanya melalui hasil pemerhatian aku time pergi dan balik kerja.

10 comments:

  1. kerenah manusia..
    jemput singgah.
    perkongsian ilmu.
    www.freevitsmin.my

    ReplyDelete
  2. ohh akak mesti jenis observant heheh fae pulak jenis x endah keadaan sekeliling hehe.

    ReplyDelete
  3. memang suka kan tengok gelagat orang...macam2 ada...
    hehehhe...

    ReplyDelete
  4. Seronok tau tengok gelagat orang ni, sambil tengok sambil monolog dan sambil jadikan iktibar. KAlau rasa gelagat tersebut tak senonoh, pesan kepada diri sendiri sila jangan buat, juga pesan kepada suami kalau nampak I terbuat perkara2 lagu tu, sila tegur terus.

    ReplyDelete
  5. salam sis..
    waaa, anna pon slalu cmni gak..
    seronok tengok gelagat org2 sekeliling :)

    ReplyDelete
  6. mmg suka perhati gelagat orang.
    Tp dlm masa yg sama...gelagat kita pun diperhatikan orang, hehe..

    ReplyDelete
  7. bermonolog x pe kak. jgn bersangka buruk udah ler ;-)

    ReplyDelete
  8. Sll jgk perati gelagat org. Lebih2 lg time prgi spital@ kat bank. Macam2 ragam manusia

    ReplyDelete