Wednesday, October 23, 2013

Raya AidilAdha 2013- Aleesya

hutm.. nak citer tentang Naiim raya ni tak dapek la
sekeping gambo pun dia tak de.
lagipun masa raya tu dia duk pulun kutip duit raya di kampung aku.

Pas balik kampung hubby, dia dengan cousinnya sibuk duk kat Cafe tenet
So, batang hidung deme  memang tak de

So layan je lah gambar Aleeysa kat umah MIL
sebab kat kampung aku, non hado p[ulak gambar dia.

BIL ada buat sedikit qurban. So kami dok sibuk la duk kat hujung umah 3rd BIL
Si Aleesya ni duk umah MIL, main ngan kazen dia..
Pas tu dapat satu akal kot.
mula la nak explore luar rumah

 Dapat keluar rumah mcm best je
Mang aku tak suggest dia untuk bermain kat luar tatkala
orang ramai duk sibuk siang daging..

 Pas tu bagi satu bangku kecik kat dia. supaya duk dendiam
sekali dia main pasir la pulak.

apa la yang best sangat dapat main tanah tu kan..
jakun tak dapat jumpa tanah kut kat Penang ni
dah le umah kat sini umah atas langit. ngeeee
jumpa tanah pun ciput ciput je..
 

 Last  bukak semua baju. sebab tak tahan npanas kot
tu la main tak hengat donia.

 
Ni pulak dah malam.
Time kami nak bertolak balik Penang..

Mak tam ngusik tak mo kasi dia balik
nangis nangis kena usik.


Note: Citer raya haji tak habis lagi. nanti updated lagi...


7 comments:

  1. Biar ler dia lepas main, T...
    Biar dia rasa dunia bebas dia, hahahaha..
    Tgk...bila panas berpeluh..dia pandai ler bukak baju sendiri, kehkeh..

    ReplyDelete
  2. budak2 kalau jarang jupe tanah lagu ni lah jadi nyer..hahahha.....

    ReplyDelete
  3. budak2 mmg suka main tanah/pasir
    anak2 aku pun kt sini pun duk atas tanah pun main pasir/tanah
    balik kpg pun main lagi..budak2 pantang nampak tanah/pasir
    nak main aje..xfaham aku..biorlah diorg ekeke

    ReplyDelete
  4. Budak mmg suka kalo dpt main tanah ..ngn air ..dua tu mmg takdpt dipisahkan

    ReplyDelete
  5. Alaa comel sangat pakai baju kurung tu. Sekali jumpa tanah harus la dinikmati sepuas hati.

    ReplyDelete