Friday, December 6, 2013

Berkhatan Time!

Daripada tiga orang kazen ni, si Naiim yang masuk dulu
So, masa masuk tu ceria je memasing senyum simpul
Si Ayein siap cakap lepas dia berkhatan, Mak Uda punya turn la pulak
Adei.. sekali ngan aku pun dorang suh berkhatan sama...
tak pe..usik usik membawa bahagia.

 Sebelum berkhatan tu, aku ada doakan sikit kat telinga dan ubun ubun si Naiim, moga dia tenang
Then, masa tengah berkhatan tu si Papa yang cool kan si Naiim.
biasalah part yang mcm ni papa memang expert, eden lomah sikit okey.

Naiim sakit tak sebut adoi, tapi Allah..Allah..
lagi sakit lagi kuatlah dia sebut perkataan Allah tu.

yang lucunya, otak si Naiim ni mcm tak leh nak baca sama ada dia tengah sakit ke, tengah kebas ke
atau tengah geli.
ada suatu ketika tu si Nurse tu cakap, betul ke sakit, cuba tarik nafas kejap
rasa skit ke kebas?
then Naiim cakap, ye la..tak sakit pun. hahahaha....
lawak tul anak aku ni..

boleh lak tu dia tanya, dah potong siap ke dah ni.. Nurse ckp dah siap
Alhamdulillah... katanya.
oo.. patutla rasa geli geli. ngeee... Ni duk cuci ke,
ha.. Nurse tu cakap cuci la, sebab dah lama tak cuci.. walhal dokter tengah jahitkan birbird dia

 ceria je keluar  dari bilik berkhatan tu, sengih sengih je.. 
macam ni la anak ibu, strong mcm ibu kan.. ( strong ke?)

Bila tengok si Naiim senyum lebar, si kazen Naiim, Ayein tu lagi la bersemangat
huh..ko ingat gi naik roller coaster ke kat dalam tu.. jerit jerit pas tu sengih kan..kan..
Naiim cakap birbrdnya rasa geli, mungkin sebelum ni duk tutup, pas tu dah terbukak kena angin geli la pulak
pakat pakat gelak bahak bahak ngan kata kata si Naiim ni.. 
ko memang mcm mcm la.

Papa tak mo tunggu yg lelain siap, terus bawa Naiim balik dulu
sampai lupa yang isterinya tertinggal kat Klinik ni.
adei... punya la takut si anak bentan or bleeding kan..
jaga nau birbird si anak..

ok..selamat melangkah ke satu fasa yg baru my Son
Pas ni tak yah la nak merungut bila sembahyang kena duk saf belakang kan
pas ni dah boleh jadi Imam ibu ngan papa la kan..

sebelum ni merungut sangat kan,jgn pas ni ko duduk depan tok Imam masjid udah le
tu namanya melampau ok!

eh betul la tak sakit. dorang ni ok je tak de la duk merengk sakit pun
tak de la mcm zaman my abang abang dulu, berkereot muka memasing
tengok Naiim ngan kazennya ok jer..
selamber je jalan sana sini
bleeding pun tak de..



mula tu hubby nak tinggal Naiim kat kampung MIL, tapi aku rasa mcm tak  best la kan
Sian pulak MIL nak jaga si Naiim, biarlah aku yg jaga mengikut kemampuan aku
dia anak aku, tanggungjawab aku,  biarlah kami manage time sendiri. hati pun puas
so, kami pun bawa Naiim balik Penang dan berpantang kat sini
kami laki bini je yang bergilir jaga dia
untung la sebab hubby kerja malam minggu ni


rutin aku- pagi lepas je subuh masak breakfast untuk Naiim
lunch klau sempat balik utk masak lunch dia
malam tu mcm biasala masak utk dia jugak


saja tak mo suh hubby beli kat kedai, ye la ikan kat kedai tu bila goreng 
minyak nye bercampur ngan minyak ayam tak.
ragu ragu sangat kan.. biarlah aku wat sendiri
lebih berkat/ lebih selamat...


Si Aleesya memang kena pos pi umah baby sitter, kalau idak memang dia kaco abang.
dah siap baling lego kat abang, nyaris nakkena birbird tu
pas tu siap pusing pusing kunci sambil legar legar keliling abang,
 lari la si Naiim tu ke sana sini, sereyau kot kot terkena birbird kan..
semalam siap ambik rotan nak pukul abang..


Note: Jemu kot tengok si abang asyik baring je... hahahaha..



13 comments:

  1. Saya pernah kena gigit tu masa pegang kazen khatan... akit pulak ati ittewww~~~ hahahaha

    ReplyDelete
  2. teringat anak kazen kite. dia siap baca al-fatihah banyak kali... berulang2 siap baca kuat2 lak tu... hahaha

    ReplyDelete
  3. bagusnya anak aunty & saya dah clik2 nuffnangx2 ya

    ReplyDelete
  4. wahh rilek je dia eh..
    memang bagus la naim! good job..
    kak.. anak teruna akak dah bujang..

    ReplyDelete
  5. aleesya geram la tu..
    abg duk baring je..
    nk ajak main..haha
    seriau haihh..

    ReplyDelete
  6. kental sungguh naim.. hahaha..

    agaknya aleesya bosan lah tu, nak ajak abg nya main..

    ReplyDelete
  7. hahaha.. lawak bah Naiim ni...tapi mmg nampak dia strong lah..boleh gelak2 lagi lepas khatan.....
    yg Aleesya ni msti sunyi kot takde kawan nak main, tu yg dok kacau abg ye...haha

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... dah selamat...
    aleesya notty yerr :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..abg naim dah besar dah jdk bigboy
    teringat lak firdaus masa bersunat dulu ..
    kty siap rakam ..tp lor ni hilang dah rakamannya .. si adik terdelete

    ReplyDelete
  10. Kuat semangat si Naiim nie. Lebih matired kelakuan n kata2 Naim dr umurnya

    ReplyDelete
  11. dah boleh jadi imam lepas ni naim.. ceria muka selepas berkhatan tu..

    ReplyDelete