Tuesday, December 24, 2013

Halimun -You Make Me Smile..

As you all know, I like to share some of my sad moment with my mom
and...when comes to Happy time..of coz , lagi la  kan..kan...

Actually yesterday, jumaat tu aku busy sesangat sejak pagi sampai petang ada appointment je
hence, samapi aku tak makan. bukan tak lapar tapi sebab tak sempat..

Mak ada sms aku remind aku utk  tanya tentang result my Niece  yang ambil PMR tu
memang tau result dah keluar tapi aku tak sempat nak bersantai borak borak ngan dia
 
si pepel girls tu la yang sit for PMR exam. As aunty aku tau la tahap kemajuan dia mcm mana
dah mcm boleh agak dah masa jumpa dia kat Kenduri that day
dia pun ada bagi tau hasrat hati nak further ke mana
tapi mcm.. ayahnya tak izinkan pulak..

Tak pe lah kan, anak dara dia, biarlah dia yang tentukan
aku tak boleh nak iya ke atau menidakkan.

BTW sempat la aku tanya perkhabaran result dia,
Alhamdulillah..ada la yang dia strike A's walaupun tak semua subjek
Bagi aku, ok lah tu..tak de la tercorot..bangga jugaklah mak ayah kamu..
Tahniah.


 ok..ok.. sebab jumaat siang tu aku BZ, jadi mak sms aku lagi di malam hari
tanya lagi ada tak aku tanya si Izzati tu. lulus ke idak?
Aku cakap ok, lulus..
tau le tu.... nak bagi hadiah kat cucu la tu.. Nak jugak nak jugakkkkkkkkkkk

sms pertama mak sebelum perbualan selanjutnya di teruskan.
hikss... aku tersenyum kambing tau..
well..itulah uniknya my mom!

Memang aku nak pergi bercuti, tapi tak de la nak honeymoon. cuma mcm org ckp bercuti sebab dah terlepas ckp gitu... hahahaha...
lantaklah cuti cam tu pun tak pe ar..

Sms mak tu buat aku teringat tentang honeymoon..honeymoon aku sebelum ni.
mak...mak.. kekadang cara mak tu buat ana tersenyum kebahagian tau.
mak memang Awesome kan..

hmm... ini haneymoon last year.
sms mak tu la membuat kan aku memorise all the moment. hikss
thanks Mak.


tak sampai sebulan je lagi our 11th anniversary bakal muncul
hmmm.. tak plan nak celebrate kat mana lagi ni..



mmm...boleh tak percutian aku kali ni aku nak cakap as
"Pre-anniversary Holiday". hahahaha..
eh..boleh jugak kan..


Pertama, kami bercuti kali ni yang paling utamanya kerana
kekangan masa kerja kami di mana masa kami bersama together pada waktu dan masa yang sama
adalah sangat sangat limited.. So we need some space to blend our love
di samping nak build up kasih sayang yang sedia ada supaya  tinggi bak gunung...

Kedua, percutian ni jugak sebab aku dah janji ngan Naiim
nak kata bernazar pun tak jugak kot, tapi nak full fill jugak lah
then hadiah kat Naiim juga sebab good boy masa berkhatan that day.

ketiga, barulah bercuti ni utk pre anniversary. ambik mood kata orang kan
cari feeling lebih gitu.hahahaha..

tapi kalau mak nk anggap ni halimun kami, boleh jugak. :D.




*** I deserve to be happy cause sometime I had make others happy too..
      but sometime it really hurt.. possibly  I had do the same to others..
      Redha... 
      I'm Just a piece of heart...
      

8 comments:

  1. Honeymoon = halimunan sm dak? Haha

    ReplyDelete
  2. Pre-anniversary Holiday gittew.. kalah che ta ko.. haha

    ReplyDelete
  3. ana nk pegi halimun mana? hikss
    ak ni tk plan pon pegi mn2..
    ikut la..kalau ada last minute plan kan..hehe

    ReplyDelete
  4. Smoga pre-honeymoon vacation nnti brjalan dngn baik

    ReplyDelete
  5. pre honeymoon pon xpe kak.. hehehe..

    ReplyDelete