Saturday, December 28, 2013

Main Main Kat Padang

Actually nak gerak balik dah sebab my nephew ckp ada satu tempat tu
kawasan dia cantik sangat, pokok pokok pun berlampu depan hotel
sambil jenjalan balik tu tetiba dah Aleesya melekat kat situ pulak..

Aleesya dah tak bergerak, sebab tengok orang main lastik yang keluar cahaya tu
ntah apa nama ntah...
dah stature kat situ ko.. 
mang sah sah le Ibu kena pau malam tu.
 
 seronok tul dorang malam tu. Aleesya jadi tukang tangkap
sekali tangkap terus claim dia punya
mau meroyan la naiim ngan kazennya tu.

 pas lastik kat atas lastik kat bawah
sampai senget senget si kazen tu duk elak

 Adik pinjam kejap ye Naiim.
even masa tu Naiim dah tak puas hati sebab Aleesya dah start nak konker.

 Alih alih Aleesya tak nakkasi terus.
hahaha... berbulu la memasing..
kusyuk la si hubby duk ngajar Aleesya tarik tali tu.

Last kami beli lagi satu untuk ALeesya

ish susah tul nak faham, meh sini ibu ajarkan sekali..
dah garu garu kepala my hubby..

patutla tak dilahirkan jadi cikgu, ngajar sikit pun dah pening gini ha..
hahahahahaha...

 huh..lambat tul guna kaedah ibu ngan papa ni, main baling ngan tangan lagi senang
adoi.... tu le bukan tahap kamu nak main menda menda tu.

Last korang tahu apa jadi, rosak gitu je benda alah ni
then nangis nangis nak bola pulak.
haish..makin lama makin rabak ni..

 Masa ni dah panggil dorang tuk gerak balik
tengok Aleesya tu mendongal.. alahai.. kusyuk tul tengok lampu terbang tu.

ok..sebab mood aku malam tu mcm best je
nak le posing atas rumput gini..
walaupun shawl penuh minyak, ada ku kesah?
hahahahaha...



Note: Untuk bahagia tak perlu kaya Pun...


*** ““Love is like the wind, you can't see it but you can feel it.”
        
     

7 comments:

  1. hari tu husna tengok anak hindu jiran sebelah main.. rasa mcm seronok je.. nanti kalau diorang main lg nak tgkap pstu claim hak milik husna jgak lah.. hehehehe..

    memang best spend time dgn family..=)

    ReplyDelete
  2. biasalah budak2 mmg excited bab2 mcm ni
    biarlah diorg main cukup2..nti balik penang x dpt nak main cengitu dah hehe
    kemain hangpa dok posing atas rumput
    cam model lah awwww

    ReplyDelete
  3. wah.. bersantai2 di kalam malam menjelma tu.. last tu.. macam heroin pilem gitu..

    ReplyDelete
  4. Posing ala-ala heroin filem hindustan tp kalau pakai dress lagi cun

    ReplyDelete
  5. bdk2 baya aleesya cm tu la kan
    sm la irfan weh..
    nk itu ini..
    tgh duk syok xplore mcm2 dah...hehe

    ReplyDelete