Friday, December 13, 2013

Nasib Baik

hmmm.. tentang misi mencari purse aku semalam tu
dah calling calling my hubby suh tolong carikan kat umah still tak jumpa jugak
tak pus ati le kan...
so balik tu terus godek godek umah..mana la tau terjatuh kat celah sofa ke hape kan..
tak puas hati tanya hubby berkali kali, jawapan tetap sama
huh.. memang tak membantu langsung la..
tapi kan... aku kan si isteri mesti tau la kalau hubby usik aku ke idak
sebab mata tu asyik tengok kat satu tempat je...





pandai abang ek, usik usik manja si isteri ni..
kengkonon tak jumpa walhal memang dah tau pun
abang tak baik tau, wat T risau... 
nanti la..dapat chance T usik abang balik..
takkira nak blas dendam jugak kat abang...

rasanya Aleesya kot main main semalam..
tak pe la.. as long as apa yg perlu ada dalam purse tu elok je tak terusik.


cerita hari sebelumnya.

Mcm biasala kan, kalau hubby nak pergi kerja aku ni mesti nakhantar dia kat pintu
nak peluk cium dulu
then last part tu mesti nak lambai lambai
Normally, kalau aku lambai, hubby mesti akan tengok aku kejap
Tapi kan... pagi tu, lepas salam bagai
hubby tak pusing dongak aku kat koridor pun masa aku lambai lambai
sentap aku seharian..

mcm mcm dok fikir, marah apa la si suami sampai nak tengok aku pun tak nak
datang kerja pun terbawa bawa ngan sentap..
tunggu jugak kekalau dia sms bagitu apa ke..
tak jugak.
Last petang baru dia sms yang dia sakit tengkok
jatuh bantal kot..
ceh..patutlah tak paling tengok aku
upernya dia sakit paling sakit..
kikikikik...

rugi tau aku sentap.. wasted.

Ha... ni kira dia balas balik kat aku le kot
sentap tak bertempat sangat
so, purse aku tu dia buat buat le ckp dia tak nampak
hish.. saja buat I gabra je tau..



Note: Badan kat Sini, otak dah ada kat Kampung...haish..


**Aku seperti bangun dari lena yang panjang
   tubuh longlaiku kau sapa lembut
  oh sang Mentari..bermimpikah aku...

9 comments:

  1. apa la hg ni nk sentap2..hikss

    ak pon nk blk kg..inshaAllah..

    ReplyDelete
  2. hhahaha..nasib sentap kejap je..kalo lama lama rugis .

    ReplyDelete
  3. hihii...
    usik2 membawa bahagia...
    esk nureen g wedding kat KN, kat simpna kg baru

    ReplyDelete
  4. sib baik tak tercicir kat mana2 wantie...

    ReplyDelete
  5. lorrr...sentap bagai..rupanya tengkok hubby yg sentap ek...hehehe mcm lawak jer!

    ReplyDelete
  6. wahhh..sweet la akak dgn suami.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah dah jumpa purse kak. pandai betul hubby kak mengusik kak.. hehe.. kalau otak asyik dok teringat kampung kena ambil cuti balik ke kampung tu kak..

    ReplyDelete