Sunday, January 5, 2014

First Ngedate in 2014

hmm... actually aku ngan si gieyana ni selalu jugak berjumpa..
but most of the dating aku jarang sangat nak up-dated kat blog ni.
rasanya dah lama tak updated dating kami..
memandangkan ni dating pertama di tahun baru..maka wajib tau..hahahaha..

 memandangkan kami kan schoolmate, so banyak benda personal yang kami borak
dari hal yang remeh temeh hingga le ke hal yang menyentuh perasaan. ecewah.. feeling lelebih pulak.

Mula tu janji nak gi Giant je, pas tu mcm tak jadi je, lastly kami dating kat Queensbay je
sebab memasing sehala tak yah nak belok belok bagai.
jimat masa kan..
 
cilok photo google..

weih gie, nape la aku lupa snap logo dave deli tu ye. wal hal dok tercongok je
depan meja kita makan tu kan..
hahahaha.. tu la kalau berjumpa ngan ngko memang lupa segalanya..


gie wassap suh order siap siap, sebab dia dah stuck kat jem.
tu la awal awal tak nak bawak butter ngan roti..
ngeeee... aku suggest je..kwang kwang kwang..


 Ni aku punya order... nampak sedap kan..
tapi seyes aku cakap... aku tak suka sos dia.. too salty
untuk di aku bagi negative 0.0 bintang kat komer dave deli oiiiiiiiiiiiii....


yang ni si gieyana punya. mmmm... dave del;i apa ntah nama menu dia..
aku lupa sebab receipt tu jatuh dan aku lupa nak pungut semula as re check.
so..abaikan saja nama menu ni..
nenanti kome gi dave deli kome skodeng la sendiri... muahahahaha...

hahaha... tinggal tulang je kan..
wajah kekenyangan hamba.. nak teman gie gi usha kasut kejap..pas tu nak gi sembahyang..
last aku tinggalkan si gie layan perasaan beli kasut tu sebab aku nak gi  cari surau.

ntah kat mana le surau ni tersembunyi, aku cari kat info box tu pun tak de
jumpa le sorang kakak ni, aku tanya tau tak surau kat ne..
dia ckp tak tau, tapi kalau nak boleh je sembahyang kat Nursing room 
ada je space katanya...

mmm.. nakkena carai arah kiblat bagai kan, so aku rasa better cari surau sampai jumpa.
Last jumpa adik guard, then dia bagi le sedikit info.



ok.. mungkin ada orang yang mcm aku  ni. tak tau surau Queensbay kat mane kan..
meh nak habaq..
kalau korang tengok kat signboard toilet, lift yang tergantung kat atas tu memang tak akan ada ok.
jawapannya, korang kena gi kat lift at the corner of pintu masuk Jusco tu
korang masuk je mana mana lift..
pas tu korang akan nampak mcm gambar di atas..
sila pilih tingkat 5. hohoho... sure jumpa surau tu..
 
sampai kat satu area parking gitu la, korang akan jumpa sign kecik mcm gambar di atas..
adoi.. rasa mcm tersembunyi sangat tempatnya kan..
Mcm surau kat Komtar tu...


Rushing sangat kot aku ni. terus mesej gieyana ckp dah jumpa surau and whish itu ini
mcm best je kan..
rupa rupanya my mesej had accidently go to the wrong person.. 
tak pe la..dia pun dah faham dah kot ngan aku ni...salah hantar pun kat dia je la..
hiksss...

**mungkin sebab selalu sangat tersalah hantar mesej kat dia, so secara tak langsung 
dia mcm tahu aje perjalanan hidup aku seharaian** did you think so?



Note: Be a friend to every body, but make sure that you are stick on what you are....find your own Identity
And no  "salin kucing dah le yer...


***Missing someone is a parts of loving them
      If you;re never apart, you'll never really know how strong your love is..
     Just tell your heart
    "You're never too far away because I know
      we're close in hearts....

10 comments:

  1. laa.. rupanya geng dgn gie ye..

    ReplyDelete
  2. peribahasa tu maksud apa yerr.. lama x skolah haha...
    surau mmg tingkat 5, besar jugak surau dia..
    dh lama x jejak surau qbay, slalu sempat ja blk opis smbhyg

    ReplyDelete
  3. bila nk mngedate ngn ak plak?
    then nnti update kt blog noh...hahaha..
    sabar je haih...sll date pon jarang nk update...

    ReplyDelete
  4. Waahh seronok laa yer..dpt jumpa Gie.. sambil2 borak2 leh makan2 iyer tak.. sedap tgk makanan tuh

    ReplyDelete
  5. Aq selalu tlepas train bc entty hg..best aq mkn smpai tulang..tu pon x cukup! Bdn kecik tp kuah mkn..kahhhh...

    Neway thks beb! Jem lupa nk bw ms drive tu,.idak cfm aq sapu jem smpsi qb..haha

    ReplyDelete
  6. seriusly masuk quenssbay ni boleh sesat ooo kak.. satu blog je ada 3 bhagian.. jenuh le mencari kalau sesat.. =P

    surau dya besar kan?? selesa.. =)

    ReplyDelete
  7. surau2 kat sopin mall ni mmg tersorok skit
    kena tya pak guard or kedai2 org melayu kt situ
    w/pun x sedap licin uols mkn eh hehe

    ReplyDelete
  8. ooo da tkr rupanya logo dave deli tu..dulu kaler ijau

    ReplyDelete