Monday, January 13, 2014

Ismail Ikan Bakar

Adei.. tercungap cungap nak wat entry ni, dah mcm terlepas ketapi pulak
menunggu list je entry ni nak kuar kan..
tak pe sebelum citer ni basi dan busuk meh kita hupdate kat sini.

Minggu lepas, gi le shopping kat tesco beli itu ini, satu troli je pun barang barang
then time nak bayar tu, sekali bill dah mencecah RM400 lebih.Pew.. berpeluh eden tau
my hubby pun tanya, awak beli apa yang bill sampai cenggini sekali
Hai bang.. tak kan beli cekodok kot..
beli grocery la...apa lagi.. 
Dah le sebulan 2-3 kli shopping , kalau gini mau senak kan...kan..kan..

Then balik tu, nak ubat hati yang luka lara kerana harga barang yang dah 2 kali ganda naik tu
my hubby nak lyan tekak and tummy la pulak kan..kan..

Ekceli dah banyak tempat kami makan ikan Bakar, Rasanya Ismail Ikan Bakar ni
yang betul betul ngam ngan tekak kami.

Kalau sape nak tau kat mana letakknya Ismail Ikan Bakar ni
senang je.. Ianya terletak kat astaka Seagate tu. Restaurantnya betul betul tepi Highway
Jalan Tun Dr. Lim Chong Eu, 

Sebelum makanan lain yg di order tu sampai, aku request kerang bakar
sedap... air asamnya tu yang mengancam.
see..air asam tu, aku meratah je.. sangat sangat suka..compare ngan tempat lain
rasany yang ni tersedap..

hubby order ikan Jenahak bakar. Pew.. tau le kan ikan Jenahak memang sedap
selalu snagat makan ikan siakap dan ikan merah tu
kali ni kita tru Jenahak pulak k.

Ni pulak Sup cendawan. kami order 2 mangkuk malam tu. hambek..
nak buat cam ne kan, semangkuk tu dah selamat meratah ratah sebelum makan nasi lagi
jadinya kena la order semangkuk lagi..

benornya my hubby suka sup tulang kat sini
Tapi saja nak ubah selera malam tu order sup cendawan
Aleesya pun boleh makan sayur sayur kat dalam sup tu.

sori ek, gambar eden non hadi, sebab sedap melantak. ngeee..
bukannya apa malas nak berposing malam tu, biarlah abadikan photo suami 
dan anak anak..

 ok..semua dah licin, moh kite balik..
wah treatment la sangat kan..
bila hati geram kat harga makan, kita mkan bebanyak...
geram lagi makan lagi...makan dan makan..
Last barang naik seiring dengan berat badan pun naik jugak...


Amacam...barulah mencapai tahap keseimbangan ekonomi yang sangat sangat jitu kan..
hahahaha...



Note: Naiim merajuk nak makan kattepi pantai sebab ada karaoke..
huh.. harap karaoke je..makanan tak sedap pong...




*** At some point, you have to realized that 
      someone can stay un your heart but in your life.
     sometime,the strongnest among us are the one who smile through silent pain,
     cry behind closed doors  and fight battles nobody knows about.



7 comments:

  1. Aku suka tang part rega brg naik mcm berat bdn! Kah kah...

    Weh..seyes klau g tesco rs mcm2 nk gagau haa..aq slalu g nurul ikan bkr tu ja..day time slalu mkn kt sini la tp kedai ni x buka lg..sempoi anak hg dok ataih meja..ekekek

    ReplyDelete
  2. Hehehe... dok sila ateh meja yang tak tahan tu... :D

    ReplyDelete
  3. nti nk try mkn kt sini plak

    ReplyDelete
  4. Anak2 KA kalau part2 ikan bakar ni mmg no. 1 , T maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

    ReplyDelete
  5. ak lama tk mai mkn area seagate ni beb...
    dl femes area ni..rajin gk mai
    tp ikan bakar paling dkt ngan area umah ak tu kt Nurul Ikan Bakar tu
    so terjah area2 situ je la..haha

    ReplyDelete
  6. betoi2.. mmg ikan bakaq ismail ni sodap
    dh lama x singgah.. nurul ikan bakaq yg G slalu p tu pon dh lama x p...
    tgk n3 ni, alahaiii teringin la plak :P

    ReplyDelete