Thursday, January 16, 2014

Jalan Jalan Pi Mana?

Hari ahad lepas my hubby ada BBQ kot kat pantai..
tapi aku tak dapat nak ikut sebab si Naiim masih berbaki dengan homework.
then kesian pulak kat dia, kalau balik lambat nanti tak fresh pulak kat sekolah kan..
So, aku decide tak pergi, so hubby.. jadi orang bujang kejap..
kejap je tau...ngeee

tetiba hubby request suh aku sediakan wedges dengan sos jalapeno untuk majlis BBQ dorang malam tu
tak ingat jugak aku ni bape kilo kentang yang aku goreng petang tu.
sampai aku guna dua kuali serentak 

Pas tu sembang le ngan hubby, kat dalan peties tu ada lagi serbuk jalapeno
tapi tak banyak le.. kena simpan jugak untuk anak anak..

 
duk sibuk ngan ngan Aleesya menanya tentang serbuk jalapeno tu.gambar dah tak cantik ko.
tak habis habis mulut Aleesya bertanya:-
Apa..jalan jalan pi mana?
bukan la.. jalapeno...
jalan pi mana? then start la nak ikut..nak ikut kat mulut tu.


actually pepetang tu papa akan bawak dia meronda. asal pakai baju je mesti ckp
nak pergi jalan jalan...tinggai ibu...

So, aku sebut Jalapeno terus teringat nak jalan jalan pi mana. dah kesitu pulak kan..
pandai ek usik ibu...tak padan kecik kamu ni.

ciluk sikit wedges si papa untuk anak anak dan ibunya sekali la...
tak makan kat tepi pantai pun tak pe..makan sambil ngadap TV je lah.. 
muahahahaha..



 
Note: Jangan sampai ko sebut serbuk jalan jalan pi mana sudah le kan....





** “You are, and always have been, my dream.” 
       “I have been waiting 4 u too long....
        Cant let u go... ♥” 
       

9 comments:

  1. Sebutan da sama dgn berjalan...dlm kepla lak ingat nak berjalan aje....gini la jadinya

    ReplyDelete
  2. Comel je.sebut jalan pi mana hehe

    ReplyDelete
  3. sedapnya wedges tu...salam ukhuwah dari ana

    ReplyDelete
  4. pasni lau jpa alesya iols nk cp jalapeno jalapeno hahaha

    ReplyDelete
  5. pandai nyer...bak lah sini sikit..terliur plok rasa nyer

    ReplyDelete
  6. hahaha.. punya la obses dgn meronda, serbuk jalapeno pon dgr jalan2 nak p mana ye dik..=P

    ReplyDelete
  7. pandai aleesya..
    jalan pi mana? kahhh

    ReplyDelete
  8. adooiii kak..da la sy tgh lapo ni...tertengok cheesy wedges plakkkkkk

    ReplyDelete