Wednesday, January 15, 2014

Kronologi Sambutan B'day Naiim

12/01/2014, awal awal dah si Naiim dapat B'day gift dari papa
seronok kemain dia..

Sebab Naiim dah request kan, so kami cubalah fullfillkan.
Makanya semalam 14/01/2014 kami ada la buat majlis makan makan sikit
majlis yang simple je pun..

eh mcm cantik je date semalam kan. 14.1.14..
hari yang baik tarikh yang baik kan..kan..

awal awal pagi tu siap siap mana yang patut.
awal lagi kan, air pun tak bancuh lagi, so, susun susun dulu sikit sikit
tak dapat la nak snap banyak banyak photo makanan ni , sori aku sibuk kekdahnya.. hahahaha..

Menu wajib ni kalau nak jamu kanak kanak. betul tak?
bebudak tu lepas makan dorang pergi main, pas tu dorang masuk semula makan lagi
main lagi.. hahahaha...best tengok gelagat dorang.


Bihun sup terbaik dari ladang, hasil air tangan suami. Terima kasih ye.

hmm..bebudak kalau ngan nugget hotdog semua dorang bedal
tak tau la bape kali aku ulang alik goreng bebola ketam ngan nugget tu.
tak pe la kan... bukan selalu pun.

menu of the day:
hot dog, nugget, bebola sotong, banana kek, pulut usang, bengkang, karipap. bihun sup
balance lolipop, sweet, sumi dan ballon tu aku letak dalam balang je..

packing 40 bungkus goodies, semuanya habis licin. alhamdulillah..

pagi tadi sebelum datang kerja baru sempat basuh all the container..
biar kering dulu sebelum nak simpan semula kan..
malam nanti la kita sambung mengemas yer...

Then ntah bila la pulak akan ada majlis makan makan kat umah aku ni.
Alhamdulillah syukur dengan rezeki yang aku perolehi, kita sama sama nikmati tatkala berjamuan ni
betul tak?
dapat juga ku menabung untuk kembali ke sana... syukur.

meja makan masih lagi lepak kat hall.. 
Saja tak guna paper plate untuk jamuan ni. Bukannya ape, banyak sangat plate kat umah aku
dah tu tak guna pun, duk lepak je kat Almari kan..
kang di sana nanti dia tuntut la pulak...
maklumlah.. dodulu suka nau main kutu pinggan mangkuk.. hahahaha...
sib baik sekarang dah pencen main kutu pinggan mangkuk ni.
hiksss...



*** Pada semua tetamu yang datang, El, Nureen, Gieyana, Zura, jenjiran tetangga dan kengkawan 
Naiim, Aku ucapkan terima kasih tak terhingga..Moga lenkali kita kita ketemu lagi.***



Note: wajah wajah para tetamu, kita jumpa next entry ye..





*** We don't meet the people by accident
       They are meant to cross our paths for a reason
       and it arrange by God
      which is better known for tomorrow..

14 comments:

  1. Ecece..footnote wajah2 tetamu tu rs mcm awesome skali..kahhh!

    Tq invite noh! Balik umah lg bedal roti wz peanute butter! Aq mkn byk! Wakakaka

    ReplyDelete
  2. Meriahnyaa..sambutah hari jadi.. dengan makanan yang enak2.. :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih invite weols
    weols sgt ronok2 haha
    n sorry lah byk sgt mtk itu ini
    menyusahkan uols je
    tp iols tahu uols x kisah
    ekekekeke

    ReplyDelete
  4. semua menu nmpk sedap je.
    kalo dkt dah sampai ni kalo T. jemput. :)
    selamat hari lahir naim..semoga menjadi anak yg soleh.amen

    ReplyDelete
  5. seronoknye...mcm sedap jee kuih tuhh..lme xdpt mkn

    ReplyDelete
  6. wahh...
    ada kronologi lagi..haha

    sama2...semoga murah rezeki hg sahabat...

    cepat nk tgk muka ak dlm blog hg..haha

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah. Smga T sekeluarga murah rezeki

    ReplyDelete
  8. besar kecik majlisnya x penting, yg penting ingatan kita & anak gembira kan

    ReplyDelete
  9. wahhh! meriahnya.. sedap2 makanan tu... :)

    ReplyDelete
  10. Wahh, best laa kalo wat jamuan ada bekas tu. Senang nak wat berhidang.
    Yg best...sebab wan pun rajin turun dapur nolong wat menu...hihi..

    ReplyDelete
  11. amboih.. menu tak menahan.. rasa lapar plak tgh2 mlm ni.. huhuhu..

    ReplyDelete