Monday, January 20, 2014

Lagi Tetamu Kehormat

Lepas je si El balik, Si Nureen pulak datang.
Hubby Nureen tak join sekali sebab Emir tidur katanya
So, dia datang ngan Ellysya je.

Ni le first time Nureen datang umah aku, even umah dia ngan umah aku jaraknya
hanya dalam 1km gitu je. Boleh dikatakan jiran se qariah la..
Baik je si elly main ngan Aleesya tu
cuma Aleesya tu je mcm garang sikit kan.. sikitttt je.. hikss...

 cantik skirt elly hari tu, easa mcm nak je beli satu untuk Aleesya.
seyes cakap elly memang comel.. 
eh..mcm berjanji la pulak, Aleesya ngan Ellysya pakai baju pink..
meh geng ngan aunty, aunty pun minat pink gak..

Lepas tu si gieyana pulak datang..
dapatlah berjumpa ngan Nureen kan...
Masa ni pun Nureen dah nak balik dah pun.. nunggu si hubby datang fetch.
lenkali kalau ada makan makan jgn lupa ajak suami kamu sekali k..
jgn lupa tau..(baru meriah)

 Anak dara gieyana. Sian dia abang Naiim dah tak nak main ngan dia dah
kalau dulu dorang sangat kamcheng kalau bertemu
sekarang ni langkah abang Naiim dah panjang.. 
bahaya jugak kalau ikut dia pergi main baskal sekitar taman ni..

Then Zura datang. hmm..datang sendiri je, si hubby tak nak join katanya
then pas tu suami si Gie ni calling bagai baru la dia datang

miss understanding sikit,.Ingat my hubby kerja siang, upernya kerja malam
so, kaum kaum adam tu rasa mcm segan kot nak datang.ngeee

thanks zura sebab datang, even penat lepas balik kerja ko terjah jugak umah aku ye
cuma aku je belum pernah jejak kaki ke umah hang...
some other time k.

Baby Najla yang sangat sangat behave. diam je dia 
nangis bila lapar susu..
sempat jugak dukung dia.. dah nak neyrap tu... nanti leh je ukur umah yer..


apa la yang di borak tu kan.. sengih sengih kaum adam tu..


untuk semua tetamu dan kengkawan yang hadir, aku sangat sangat appreciated
kerana susah payah korang datang ke teratak hamba yang tak seberapa ni.
Mana yang kurang tu harap la di maafkan..




Note: erk.. B'day Aleeesya jatuh hari buat ketupat. Nak buat umah terbuka sekali ngan b'day ke nanti?
think..think...





*** Did I missing something for coupule of the day?
       Yes I miss you...
       No other word to describe my missing on you..
      


11 comments:

  1. terima kasih di atas jemputan ye beb..
    ak mmg dtg juga rumah hg..sekali tk de aral

    inshaAllah kalau ada rezeki..ak buat mkn2 sikit mai pula umah ak noh..

    eh camera hg tk de gmbr kita bertiga sekali ngn gie ke?

    ReplyDelete
  2. duduk x dan nak panaih punggong aih..
    nasir dh tgu kat bwh la k.t masa nureen bgn pas G ambik gambo tu...
    klau bleh jmpk el skali kan best :)

    ReplyDelete
  3. Eh...mesti lah kena wat open house, T...hehe..

    err...camno zura dh datang dulu..pastu iwan baru datang pulak?? datang asing2 ke??
    Emm...biasalah tu...segan mesti ada. Tapi kan...somi akak ni jenis selamba jer. Tak kisah pun semua tu. Tu yg dia leh join pi Bandung ngan akak tahun lepas walaupun yg lain semua pempuan, hahaha..

    Mgkn dia dh biasa...adik-beradik dia dari 8 orang dia ngan sorang lagi tu jer lelaki.

    T:-anak sedara T yg mrsm tu tak mohon spc mara ke??

    ReplyDelete
  4. ooo kira jiran sekampung la ni yek...kalu sy terjah rumah nureen sy kena terjah rumah akk la jg ye ;-)

    ReplyDelete
  5. Kak Alona & Tie

    missunderstanding ni..
    iwan dia ok je kalau nk dtg umah Tie tu..wpn hb Tie tk de..tp kalau hb Tie ada lebih afdal la kot..ada kwn nk sembang gk..hikss

    tp hari tu..iwan saja nk try cari org mengurut kt area umah Tie, lps hntr zura kt umah Tie..
    dia kata stgi time blk dia mai la siggh..hehe..

    kitaorg tk mai asing2 la kak...Tie saja buat ayat gitu la tu...
    tp hari tu dia kata dia nk pegi cari pkcik mengurut kt area umah Tie tu,

    ReplyDelete
  6. Sedap bihun sup hg..aku dua kali bedal tp mcm x cukup ja..nnt buat lg pnggil aku n aku p belasah lg..ekekeke

    ReplyDelete
  7. seronoknye berkumpul ramai2 :D

    ReplyDelete
  8. wah.. kak buat open house ya? seronok dapat makan-makan macam tu..

    ReplyDelete
  9. nasib x jumpa uols semua
    lau x abis perut iols uols gomol hahahaha
    just kidding
    love to jumpa uols ramai mcm ritu riuh rendah smpai xtau nk dgr sape yg ckp haha

    ReplyDelete
  10. wah seronoknya, cam rasa ala2 raya ler pulak T!

    ReplyDelete