Thursday, January 9, 2014

My Eye Need To be Change

Aku ni tak suka nak tulis senarai pepanjang untuk wishlist, cukupla sekadar ingat kat hati
kalau ada rezeki bolehlah fullfill kan, kalau idak makanya forwarded le ke tahun depan.
Ye la ada husband kan, tapi tak kan memanjang nak harapkan dia
hehehehe..

there are something wrong with my glasses which is I noticed since October.
But lately, it become worst and worst.
walaupun wishlist aku ni boleh aje tunaikan dalam tengah tahun ke.. atau bila bila je kan
tapi.. dah tak boleh tahan dah.. glasses tu dah banyak sangat calar dan pandangan aku jadi blurrr
so kena utamakan my eye first ok.

Ntah le masa buat dulu, kengkonon letak anti calar le, super duper multi coated la hape la
tak smapai setahun dah nak kojol pun.
scratches sana sini.. 
so..apa kata  ko Gieyana. Boikot! ha.. kita boikot dia..hhahahaha

kalau cakap kat hubby dia suruh je aku pergi kedai yang dekat umah tu.
tapi..aku kan ke dah boikot, so mana boleh pergi dah kan..kan.. 

tunggu time dia free memang susah le kan, Ok lah gi cari sendiri lah
mintak balik lunch lambat sikit
kalau bos tak kasi masa lebih..kita boikot bos pulak. hikss
boleh ke wat gitu?kikikikiki..

lepas check spek aku bagai , pas tu check mata lagi..
then dorang cakap kuasa mata aku...ecewah.. mata aku ada kuasa. 
mcm citer otomen pulak la pulak .  ( power mata) still the same
mungkin you rasa tak selesa sebab scratches block onto your view..

ha..betullah tu.. memang itupun masalah spek aku ni kan.
ala..mcm kita cat keta la.. letak anti rust bagai kalau nak karat karat jugak
mcm spek aku ni la, letak anti calar bagai kalau nak calar, calar jugak kan..kan..

ok, try multi coated ni pulak, konon baguslah sangat, mahal sikit dari yg biasa la..bla..bla.. and so on..
kalau tak elok jugak pas ni jaga le.. kedai ngko pun aku boikot gak.
hahahahaha... asyik nak memboikot je aku hari ni kan..


*** suka ngan kata kata adik yg kerja kat situ.. " you may choose any style, any clour, but the most important is you DARE!!!... yes.. what a nice quote kan..kan..***

gulp.. boleh tahan jugaklah kan harganya.. 
tak pe la setahun sekali je.. bukan untuk orang lain.. reward untuk diri sendiri jugak.

tak pe lah..nanti bonus raya cina kita cover balik k.. pas tu kita penuhi wishlist yang lain pulak.
dasar le kan, nama pun wanita mesti lah terserlah ciri ciri kewanitaannya tu.
sape setuju, sila angkat kening hokey!!!



Note: Mood nak tukar tayar kaki dah datang la.. nanti kita jelajah shopping Complex K.
Gurney ke, Prangin mall ke.. apa apa saja la..janji ada stock tayar.kaki hahahaha






*** You know someone, they cry for you, they awake at night 
        and dream of you, I bet you never know they do.
       and when they quite does not mean they never think and miss you.
       try to touch their heart then you will understand..



15 comments:

  1. mcm cermin mata aku dululah sebijik cm hang pya
    tp x tahan gak sbb cepat karat sbb kena ayaq hujan kat cermin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. El.. betui.. mungkin la kot sebab kena ayaq hujan. tapi takkarat gi ar.. cuma calar calar tu banyak sangat. anti calar pa kebenda..lagi banyak calar ada la. hahahaha

      Delete
  2. My eye need to b change? Mcm x betui ja..hg nk guna mata apa? Gajah? Zirafah..tp klau hg guna mata rimau best woo..mlm2 leh nmpk clear..kah kah..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui la tu wei.. mata luaq yang nakkena tukar. mata dalam remain the same la. ku kan ka ada 4 mata. hahahahaha...

      hahaha...masalahnya mau ke rimau tu kasi pinjam sekejap. test dulu ar ok tak ok. kalau ok baru rembat permanently. bwahahahaha

      Delete
  3. Ok la tu weh rm129
    spec dh teruk..tukar je la kan..hikss

    nk tukar tayar kaki?
    ak pon nk cari ni..tp tggu bonus..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura, kalau 129 rega dia ku beli 3. ngeeee...

      tak yah bonus pun leh rembat wei..

      Delete
  4. Perghh mahal juga buat spec nie ek... :D nasib tak pakai spec... Alhamdulillah...

    Kalau wantie kat KL boleh idah rekomenkan kedai yg boleh bagi special price.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe.. kena redha je la. terima masih , kalau ada jodoh kita berjumpa. mana tau time tu tererak hati nak buat spek kan..kan..

      Delete
  5. hihihi..betul tu kak sesekali reward diri sndiri apa salahnya... mesti puas hati...
    aduhh! rindunya nak ke Perangin Mall tu kak... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hal diri sendiri reward berkali kali pun tak pe kan.. hahahaha.
      tambah tambah time nak raya cina ni. sebok je kan kit akat shopping complex tu. ahaks..

      Delete
  6. bru tringt my eyes also need to change 4 the same reason. brapa kuasa mata T tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak silap dalam 230 cam tu la.

      Delete
  7. tak pe la kak..mahal pun utk diri sendiri kannnn ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..betul kalau yang mahal mahal tu kita letak body sendiri ek..

      Delete
  8. aduiii...tu ler tak best nya pakai spek rabun ni..
    tengok anak2 akak pun dh tau situasinya mcm mana...mm..

    ReplyDelete