Wednesday, February 12, 2014

Suami Yang Macam Mana?

Semalam my hubby datang fetch aku..
Rasanya tahun 2014 ni, semalam le pertama kali dia datang jemput aku kat office
pendek citer, all the while orang sekeliling memang tak pernah nampak my hubby la kan
then masa my hubby datang jemput tu, dia tunggu aku kat kedai kopi hujung sinun..
so, dari office aku jalan je pergi kat dia..


Aku kalau jumpa orang kat area office, senyum je..
kalau dorang tanya aku jawab le, 
Tapi tak de la conversation tu meleret leret... sepatah dua je...
dah lama kerja kat area sini kan. 12 tahun beb


Then tadi aku punya 3 in 1 coffee dah kehabisan stock, so.. kena la pergi kedai beli kopi kan
Then ada la seorang lelaki, pernah la tegur aku sebelum ni
so, dia tanya aku, semalam yang datang jemput tu siapa?
Aku cakap le, suami
sekali dia tanya aku "Suami yang macam Mana?



Dah rasa lain mcm pulak soalan tu kan..
lepas dia tanya mcm tu, aku rasa mcm tak der perlunya aku nak menjawab soalan dia
rasa mcm dah le soalan tu soalan bodoh, 
tak payah la aku nak memperbodohkan diri aku untuk menjawab.
 betul tak?

 

wahai mamat yang ntah apa apa tu..
kalau org cakap suami, suamilah kan. nak yang mcm mana lagi
ada ke suami angkat? 
suami tiruan? 



*** Ada dinner malam ni, tak nak pergi pun tak boleh, dah kena hukum paksa la pulak***



Note: He just spoil my mood today !!




*** I thought I could handle the pain, but I can't
       Still need you right now..
       feel so hurt..
       Just wanna to lay on your arm 
       make me feel better...

13 comments:

  1. Adoi, awat tu duk tanya suami macam mana plak, baik diam ja. Sweet couple :)

    ReplyDelete
  2. sapa yg spoil mood hang..habaq mai...iols sumbat ngan ketam lembut kuala gula tu ha hahahaha

    ntah mamat tu ada ke tya soklan tu..iols pun x fhm apa maksud dia

    ReplyDelete
  3. ak org kedua kot hg luahkan psl mende ni? betui ke?
    hikss
    ala beb..ignore je org cm tu
    jgn spoilkan mood la ..

    ReplyDelete
  4. haha... apa punye soalan tu? suami dunia dan akhirat la ye...

    ReplyDelete
  5. eh ada ker pulak suami yang macam macam? tapi kan, pandangan orang ni macam tu ler, negatif punya otak. haishh la, sabor jer la.

    ReplyDelete
  6. "Suami yang macam mana?"
    What a weird question.

    hehe... salam perkenalan kak :)

    ReplyDelete
  7. Kadang-kadang rasa macam nak sepak je kalau orang tanya macam tu kan ?

    ReplyDelete
  8. pun x faham soalan mamat tu !... jgn dilayan ler T !

    ReplyDelete
  9. err...bila orang dh ngaku somi..maknanya dh menikah ler kan..
    dia ingat T tipu ke yg T dh menikah?? adoii..susah ler jd org yg nampak mcm anak dara jer ni, hehe..

    ReplyDelete
  10. ada juga soalan macam tu? agaknya sia ingatkan suami tipu-tipu kot..

    ReplyDelete
  11. Relax brother , brother relax..hg kena nyanyi camtu ngn dia kot weh..ekeke

    ReplyDelete