Tuesday, March 18, 2014

Feeling Easy : Mudahnya Hadiri Seminar

Tahun ni dah berderet deret schedule seminar la, kursus la, taklimat la..
yang sudah tu sudah le, yang belum attend ada la seketul dua agi.. 
awal tahun la katakan.. redha je la...


 aku bukan nak citer tentang isi kandungan seminar yang aku attend today
cuma nak bagi tau...
sekarang ni lebih mudah kalau attend course...

Oleh kerana pihak Kastam tak de pun bagi hand note kat kitorang
so, asal je info keluar kat depan tu... dah malas nak nulis one by one
cara mudah : snap je photo..
senang kan... balik nanti print je.. kikikikik... 
guna phone pun boleh nampak clear.. tul tak?

ni contoh je lah.. 
syukur sangat sebab my phone is S4Zoom...
even aku duduk kat belakng, still boleh dapat note yang sharp
aku duduk kat seat aku je... zoom dari jauh

ha.. clear kan..puas hati tau..
buat ape la nak lenguh tangan menulis bagai...
ada jugak partner partner sebelah yang mintak aku e-mailkan kat dorang
sebab phone dorang tu tak boleh see as clear as mine...
ecewah.. vangga kejap..

Actually, ramai jugak yang veteran tadi, dorang guna Samsung Note..
mungkin dorang tak tau cara nak setting or zoom kot
so, dpt imej blurr blurr je..
tak nak la aku nak memandai setting phone dorang...
tak pe lah kasi je e-mail address nanti ai e-mailkan yer..

hehehe.. yang ni lagi senang kan..
see.. aku dah cakap dorang ni majority guna samsung note tau...
lebih canggih dari my phone... 

ha..kome tengok, record aje apa yang di cakap, senang mudah dan jimat masa..
tak de nak nulis nulis lagi dah...

Aku nak record jugak tadi, tapi Battery my phone tu mcm dah nak kong je..
so, tak bolehlah nak record kan..



Note : Dah ada teknology.. Guna jelah.....





*** Close to me only, don't keep any distance
       Mark a boundary and keep the heart in between
       I have to walk under your shade only.....



 

14 comments:

  1. Assalamualaikum kak wantie. wahh duduk belakang pun boleh dapat input seminar. bagus sekali, gunakan teknologi asalkan tak menyalahi undang2. heheee ~~~

    ReplyDelete
  2. semua di hujung jari kan skrg...

    tk yah nk menulis bagai dh..hikss

    ReplyDelete
  3. Selamat berseminar wantie....
    akak pun buat camtu.. snap jer gambar pastu transfer kat laptop... senang gitew ;)

    ReplyDelete
  4. Betul laa tuh dah ada smartphone tuh guna laa.. tak yan salin2kan.. :)

    ReplyDelete
  5. Phone saya kalu... taik idung pun boleh nampak kot (kan henpon tercanggih huhuu). tapi saya suka nulis2 kalau ada seminar or meeting, hilangkan ngantuk.

    ReplyDelete
  6. kekekeke...manfaatkan teknologi yang ada...... kita tak yah fikir nak tulis byk2......

    ReplyDelete
  7. iols bab2 attend kursus ni mmg x suka hahaha
    tp sllu nye theyol akk bg satu pamplet/notes/training notes apa yg theyol akk bincangkan kan..xde copy tuk uols ke..ermmm terpksa guna kecangihan phone masing2 ek







































































    ReplyDelete
  8. teknologi makin canggih makin menyenangkan
    cuma jgn kita salah guna kan je kan Ti

    ReplyDelete
  9. hah!!!....nampaknya T kena jgk beli power bank ni...hihi..

    ReplyDelete
  10. semuanya dah mudah kini kan.. tk yah nak ambik note bagai.. snap2 & rekod je hehehe

    ReplyDelete
  11. senag sekarang ni guna teknologi.. semakin hari semakin mudah..

    ReplyDelete