Saturday, March 15, 2014

Feeling Redha : Petingnya Jari Telunjuk

kalau kat office kejap hantar e-mail le, buat surat itu la, order itu order ini
buat entry blog pun sempat agi...
semua tu jari jemari ni asyik menaip je kan...


Aku tak letak pencil Box kat atas meja, aku letak dalam drawer je
dalam pencil box tu ku campak segala galanya ( hamboi segala la pulak)
aku memang simpan nail clipper dalam pencil box.


So tadi teringat hari ni kan ke hari Jumaat, jadi nak le potong kuku
cari punya cari, main gagau gagau ke gitu..
lagi tak jumpa lagi la dok kerek korek kan...
sekali zas.... berdarah ko..


nitik nitik my darah... pedih nye..
sekali my finger was cut by a pen knife..
ish..mcm mana terlupak nak lock pen knife tu kan..
ha..kan dah kena...


sib baik sikit je kan.. dah letak plaster bagai..
pastu masa ambik wuduk tu aku tertanggal terus..
ok lah..darah dah berhenti..


balik sembahyang tadi nak sambung kerja menaip aku la kan..
hambik ko, tak boleh menaip guna si telunjuk ni
kena guna jari hantu...
so, jari telunjuk ni.. asyik menunjuk ke syiling je la...
kelakor plak ku tengok cara aku menaip hari ni... hahahahaha..


Tu la kan, selama ni duk menaip tak pernah sedar pun pentingnya jari telunjuk ni
hari ni baru la ko tau nikmatnya ada jari telunjuk kan..kan..


Note: Sib baik esok cuti.. rilek yer telunjuk sayang.... 






*** I can't life live without you now
       what my existence without you
      If  get separated from you
      I'll be separated from my own self

10 comments:

  1. lorrr..kesian akak..harapnya jari tu cepat sembuh ye..susah gak tu nk menaip..hehe

    ReplyDelete
  2. eiii seriau jelebi, tau kan jelebi tu hahahaha.
    Ha nextime extra careful ok, tapi tu la dah nak jadi orang kata, careful pun kena. Tapi I seriau la, serius.

    ReplyDelete
  3. aduh..saya pun kalau jari kena pisau,bila nak menaip rasa nak menangis je...sapu minyat gamat cepat sikit dia kering.tapi kalau luka kecik esok2 ok la tu..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak wantie, alahh bahayanya pisau. habis berdarah. hmm mesti janggal rasa nak menaip kan? selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
  5. aduiiii...sakittt... ni kalo tangan kiri jenuh nak menyuap nasik ooooooo

    ReplyDelete
  6. seb baik tk kena luka bsr ye..hehe

    gws ..

    ReplyDelete
  7. adehhh.. pening terus tgk darah tu kak..

    ReplyDelete
  8. sakitnya jari telunjuk luka.. nasib baik sikit kena..

    ReplyDelete
  9. Nasib baik lukanya sikit je, Kalau banyak .....mau pitam kita dibuatnya.

    ReplyDelete