Monday, March 10, 2014

Nak usha ke Nak lalu ?

Lepas je kami melantak laksa kat umah aku tu
aku ngajak my abang untuk merasmikan Jambatan Pulau Pinang ke 2
sejak ianya mula di buka aku tak de pun sempat nak meronda ronda kat situ..
then my abang cakap , sekarang nak pergi naik jambatan ke nak pergi tengok jambatan?


 Gambar ni ciluk dari note papa..
ntah bila la dua beranak ni pergi meronda Jambatan Kedua yang belum siap agi tu...
dulu boleh la lepak gini kan..
sekarang jgn ko mimpilah...

 ok..sambung perbualan aku ngan my abang ye...


Naik terus lah jambatan tu, dah le tak kena tol bagai wat pe nak usha jerk..
then my abang cakap, kalau nak gi usha, abang  nak pergi beli flight ticket..
eh..nape lak sampai nak beli flight ticket?


hahahaha... kalau nak usha jambatan tu puas puas kita naik kapal terbang tengok dari atas lah..
hiks.. sempat lagi wat lawak stupid tu..
cess.. chese cake tul la dia ni...

bang...signboard tu tengok molek molek yer.. kang tersasar kita sampai ke Ipoh
Ana ok jer.. kalau dah terlepas ke Ipoh, kita stay je kat sana..
kain baju semua kita beli ar.. ate esok kan sunday.. cutiiiiiiiiiiii

hahaha.. my abang ckp. ok..ok.. jp agi kita buat buat sesat ye..
pas tu, aku cakap.. dah langsung turun batu Kawan ni  kita pergi tengok Tok sekali yer..
lama dah tak pergi tengok Tok, windu pulak rasanya..

ok..yang bestnya kat sini, part motorsikal tu
dorang sediakan devider yang memisahkan antara motor dan kereta
sangat sangat bagus...
yer la kalau Jambatan yang lama tu, tak de pemnahagian kan...

ok.. ini bukan aku snap yer..
cuma nak bagitau yang bentuk keseluruhan Jambatan ni beginilah kan..
Mcm ular kena bedal gitu...

tapi masa korang kat atas jambatan tu tak terasa pun yang ianya berbengkang bengkok gini..


kami balik pun dah malam, memang cantik la lampu lampu kat jambatan tu
but dah tired sangat...so tak de pun nak berphotog bagai..



Note: nanti sambung citer aktiviti kami ke Batu Kawan yer..





*** There's no special reason for this message...
        I just wanna steal a single moment out of your busy life 
        and hope I can make you smile and say: I miss you!

10 comments:

  1. salam wantie. wah cantik ekk bila time malam..blk kg nanti kami plak la nak rasmi. heheh!!!xdak tol ke ?

    ReplyDelete
  2. alahhhh... kalo terlajak sampei ke Ipoh...roger je awok..... kecik tapak tangan ... nyiru awok tadahkan....

    awok tak berkesempatan lagi ke Jambatan kedua ni.... yg sonok nye sebab dari Batu Kawan bulih turun ke Batu Maung.... pekena seafood kat situ..... perghhh... jimat masa oooo

    ReplyDelete
  3. Cantiknya gambar jambatan tu waktu mlm :)

    ReplyDelete
  4. best nyer merasa jugk naik jmbtan.kite nk g pun jauh jenak.tengok je lh dlm gambo

    ReplyDelete
  5. Masa lom rasmi lagi dulu...akak pun ingat sesaja nak meronda sini...tp risau lak kena halau nanti, huhu. Pikir lagi...kalo jadi apa2...mesti kena kat kita balik...mm...tak jadi nak lalu.

    ReplyDelete
  6. Cantik lah jambatan ni Kak..memang teringin nak lalu bila ke sana nti...:)

    ReplyDelete
  7. ak tk rasmi lg..
    tp iwan dh naik..kwn dia bawa
    mmg jln tu nmpk cm corner2 kan
    tp masa naik tk rasa pon..

    nnti la nk naik..jgn dia dh start kena byr tol br ak nak naik..haha
    sbb kalau blk Selama...dkt la kot tu..

    ReplyDelete
  8. bila tah nak try lalu kat situ... cam takut pulak sebb rasa cam jauh je...

    ReplyDelete
  9. cantik lampu pada waktu malam.. nampak tak banyak kereta yang lalu..

    ReplyDelete