Wednesday, April 16, 2014

Aleesya Stuck ????

Selalunya Aleesya kalau main kat dalam ni dia akan masuk sekali ngan si Naiim
Tapi hari tu si Naiim dak kutip gula gula..
papa pulak beli token banyak lak tuk si Naiim
makanya tinggalah si Aleesya sengsorang..

Lama sangat Aleesya stuck kat atas ni.
budak baju kuning tu mcm dok konker kawasan jerk..
aku harap Aleesya tak buat mcm mcm kat budak tu..

Tetiba Aleesya tak de, sure la dia dah masuk kat lubang lubang tu untuk gelongsor kan
nunggu je aku ni, lama jugak tapi ALeesya tak muncul muncul
panggil tak sahut sahut..

terjenguk jenguk la kan..
ntah stuck kat tengah tengah tu mana la tau kan..

tetiba Aleesya keluar, muka moyok je aku tengok..
aku pun suh la Aleesya turun je.. naik menda lain je lah..
rasa mcm dia takut kot..
sebab kat tempat pijak tu dorang letak jaring.. dia Gayat!

 nak tak nak aku terpaksa masuk jugak kat dalam terowong tu. 
Ni bukan terowong gelongsor tu, terowong untuk ke tingkat atas..

Adei.. muat pulak aku masuk dalam tu yer..
my abang la yang suruh aku masuk gi Tengok Aleesya kat atas..
alahai anak...sempit pun ku gagahi jua..


 masa aku kat atas tu tetiba aku nampak dia dah turun ke bawah.
hok aloh..
sekarang Aleesya yang stuck ke aku yang stuck??????


last main menda alah ni je...
tu pun dia dok rebut rebut ngan budak mana tau...

garang jugak anak ibu ni yer...
kalau ngan abang boleh je keluar ayat
"main sama sama.." ngeeee...




Note: tengah pening kepala nak mencari Buku teks Naiim yang hilang. 
Then semua kedai buku dah out of stock!!!!!






***  I just pretend that nothing happened..
        I just smile, even inside asking thousand of question..
        be cool just like nothing to worried...
        But....
        I'm not a great pretender!!!
      

11 comments:

  1. Kahhh..aq nk gelak psl hg nek atas tu..dpt juga change hg tgk aleesya+ amik peluang naik! Best x?

    Ritu aq nek gak hat dkt blkg pej risda tu! Best juga weh msuk terowong tu! Ekeke

    ReplyDelete
  2. rasa macma mak si Aleesya yang teringin nak main ni!!!

    ReplyDelete
  3. Kat hasani book store pun tkde ke?

    Ni mcm mk dia je yg lebih... haha

    ReplyDelete
  4. hehehe... mak pun join sama yer T.. walau accidently sebenarnya !

    ReplyDelete
  5. kalu ada yg nmpk akk yg stuck, mesti ada yg ckp..tu mama dia nk main skali ke ni? ;-)

    ReplyDelete
  6. baiknya aleesya nunggu lama..
    betul-betul sabar

    ReplyDelete
  7. hihihi...ini klu sy yg dapat main best jugak ni berkejar2 dgn pa'e...haha

    ReplyDelete
  8. Mak budak tu sebenarnya teringin gak tu kan... hehehe...

    ReplyDelete
  9. aiikk.. Org trpaksa naik terowong tu blh lagi posing ambl gambar ye. Hehehe

    ReplyDelete