Tuesday, April 22, 2014

Biar Gambar Berbicara

Tak sempat dah nak wat saperate entry
so, aku harung semua sekali yer

 ada customer bagi menda ni kat aku.. sebab tolong dia withdraw claim
masa balik lunch jumaat tu menda ni lepak atas meja

 dalam kotak tu ada sekali L.A Coffee ni tapi tak sempat nak 
menjamu selera lagi.

 hmm.. comey comey je biskut ni kan..
pagi ni baru baru boleh rasmi..
tapi...sweet le pulak... tak boleh makan banyak sangat..
spoil my diet lak..

 semalam agak lewat prepare dinner. dalam kul 9.00 baru leh makan
normally before 8.00 dah kenyang anak anak dan suami

hubby le lewat balik dari Pasar Malam. Dapat paku rawan ngan kerang
so, request kerabu la semalam kan..

Pagi bila ntah, aku tengah zzz lepas Naim pergi sekolah tu
then hubby balik bawa sotong besar gak la..

saja la hubby nayang sotong tu kat Aleesya..
pastu tak semena mena Aleesya suh hubby masak sotong tu..
masak jugak jugak siap pakej nangis mengamok bagai.. hahaha

Hubby tengok aku bagusnya lentok kot, so dia masakkan utk Aleesya
sepiring ni deme dua orang je yang habiskan...

 jenuh mencari shawl kaler biru tourkis ( tak tau eja) belasah je lah kan..
sebab nak match dengan blouse tu..

last godek godek dalam cabinet jumpa pulak. hahaha..
adei, cam ne la leh tak tau yg aku pernahbeli shawl kaler tu kan..
raya tahun bila ntah aku beli
ha.. banyak sangat shawl sampai lupa kahhhhhhh

 Kami sekeluarga sedang melalui detik detik risau tatkala my Biras di bawa masuk ke Dewan Bedah
banyak kata kata yang kami syer dalam familly group..

" she's really the great fighter". Doakan yang terbaik untuk dia
Moga Allah kurniakan kesihatan yang lebih baik dari sebelumnya. Amin..


pagi tadi mood rajin la pulak nak bawa bekal datang kerja
sebab.... aku kesian tengok pasta whole meal ni lepak comel je kat kabinet dapur tu
sian dia kan...

bila dah siap masak tadi, tetiba terasa mcm nak diet semula la pulak
boleh kot kalau nak kick out lagi 5kg...
hihihihihi....



Note: aku cuti 3 hari..
I try to BW as much as I can yer..



*** I halt in my track, even as I walk
       I'm deep in thought even as i Sit somewhere
       I lapse into a silence, even as I speak
       Am I in love, then..
       Yes, Im in love...




15 comments:

  1. SEDAPNYA ANUM DAH MAKAN KENYANG N MENGANTUK

    ReplyDelete
  2. saya doakan yg terbaik utk biras akak tu ye..
    tapi lauk kerang tu macam menarik minattt.. dah cemane tu? cepat share resepi..
    masak ape le kerang tu!

    ReplyDelete
  3. semoga biras uols dipermudahkan segalanya dan cepat2 sembuh
    sedap tgk semua makanan kat sini hehe

    ReplyDelete
  4. salam singgah ptg membaca bila ada masa free2 ckit..

    ReplyDelete
  5. wahhh bestnya !! Apapun semoga your biras tu cepat sembuh, yae

    ReplyDelete
  6. uiiiiiii...ini memang rangkum sekali semua cerita satu entri ni......

    apapun moga biras cik wantie ok....

    ReplyDelete
  7. LA coffee tu kuat sgt la, nureen x leh nk minum
    bau ja dh pening...
    aik, krabu paku rawannn nyummy...
    moga boras kak tie cepat sembuh, amin...
    lama x bw, sllau bc pon sekerat, ptg ni luang masa ckit baca

    ReplyDelete
  8. Perghh... entry pukal ek... hehehe... nak try gak la sekali buat.. hehehe
    Great! :D

    ReplyDelete
  9. ak touching part biras hg tu..
    doakan yg terbaik ye...

    ReplyDelete
  10. biras tu sakit ape T? Sdp2 makanan kat sini

    ReplyDelete
  11. ok2,, tgk pic2 dah faham dah , padat betul tu T!

    ReplyDelete
  12. wahh..husna suka biskut tu kak..
    lemak berkrim je rasanyaa..

    ReplyDelete
  13. Waa.....macam rojak entri kali ni. Tapi best gak sebab ada macam2 story kat situ.
    Rojak pun rojak la Siti, yang penting cili lebih. Baru berdentum rasanya.
    Moga biras Siti tabah melalui ujian dariNYA ya.

    ReplyDelete
  14. Waah sekali harung.. iye kdg2 tak sempat kan.. tak kisah laa.. at least boleh gak di recall balik kan..
    Pandai hubby masak yer.. amboi kan main lagi aleesya ngamok2 yer nak makan sotong.. hehehe.. pandai dia yer..

    ReplyDelete